Türkiye kontrollü normalleşmede başarısız oldu: Sadece bir il mavi kalabildi

Sağlık Bakanı tam kapanma

Türkiye kontrollü normalleşmede ne yazık ki istediği başarıyı elde edemedi. Koronavirüs haritası kıpkırmızı oldu. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Vaka sayıları bir ara düşüş gösteren Türkiye kontrollü normalleşmede sınıfta kaldı. Uygulamaya geçilen ilk günlerden itibaren yükseliş ortaya çıkmaya başladı. Üstelik büyük şehir sadece Türkiye’nin belirli bir bölümünde değil tüm şehirlerde görüldü. Koronavirüs haritasında ilk etapta sadece birkaç ilk kırmızıydı.

Yeni yapılan açıklama ile birlikte düşük riskli illerin sayısında önemli bir azalış görüldü. Şu anda sadece tek bir şehir mavi renk ile gösteriliyor. Diğerleri ise kırmızı ve turuncuya boyandı. Özellikle bilim kurulu üyeleri konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Mavi renkte kalmayı başaran il hangisi oldu?

Bütün iller kırmızı ve turuncu renge boyanmışken sadece Şırnak mavi renk ile kaldı. Böylece karşımıza ilginç bir tablo çıkmış oldu. Ülkenin tamamı kızarmaya başladı. Peki ne oldu da aniden vaka sayıları böyle artış gösterdi.

Türkiye kontrollü normalleşmede

Sayının artması elbette sadece normalleşme ile açıklanamaz. Türkiye’de yapılan kısıtlamalar çok ağır kategoride değildi. Bu nedenle pandemiyi engellemesi konusunda büyük bir öneme sahip diyemeyiz. Burada asıl problem mutant virüs olarak görülüyor. Türkiye’de henüz ismi konulmamış bir mutant virüs var.

Koronavirüs yasakları bitti! Restoranlar doldu taştı!

Türkiye’de her ne kadar İngiltere mutasyonu görülmüş olsa bile yine de farklı bir varyasyon ile karşı karşıya olabiliriz. Tüm bu tartışmaları geride bırakırsak şu an Güneydoğu Anadolu illerinin bile mavi renkten çıktığını söyleyebiliriz. Şırnak’ta ise tedbirler alınmaya devam ediliyor. Peki sizce neden aniden vaka sayılarında artış yaşandı?