Otellerde HES kodu zorunlu oldu: Yeni kararlar var!

koronavirüs

Yapılan yeni çalışma ile birlikte otellerde HES kodu zorunlu hale getirildi. 81 ilin valiliğine gönderilen kararlarda başka detaylara da yer veriliyor. Hadi gelin bu son derece önemli kararlara birlikte göz atalım.

Bugün 81 ilin valiliğine gönderilen ve otellerde HES kodu kararlarını içeren genelge ile birlikte, her şey çok değişecek. Özellikle de son dönemlerde vaka sayısındaki inanılmaz artış zaten bu değişimin ayak sesiydi. Öncelikle iki farklı genelge yayınlandığını en başta söyleyelim. Yani alınan kararlar sadece toplu taşımalarla ilgili değil. Yetkililer sıkı kontrol tedbirlerini her yerde uygulamak istiyor.

Toplu taşıma ve konaklamalarda HES kararı

“Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama genelgesi” olarak da bilinen yeni karar, herkesi kapsayacak. Toplu taşıma kullananlar HES kodu bulundurmak zorunda olacak. Böylece, hasta olan kişilerin dışarda gezmesinin önüne geçilecek. Vaka sayıları 1600 civarında seyreden Türkiye için bu karar son derece değerli.

otellerde HES kodu

Yetkililer tarafından bildirilen bir diğer genelge ise; “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” ismiyle yine 81 ilin valiliğine gönderildi. Bu genelgeye göre konaklama hizmeti verilen yerlerde de HES kodunun sorulması zorunlu hale getirilecek. Böylece, karantinadan kaçanlar konaklama hizmetlerinden yararlanabilecek.

Entegrasyon ile Koronavirüs tanısı konulan kişiler kesinlikle dışarı çıkmamalı. Yayınlanan iki genelgede de vaka sayılarının azaltılması amaçlanıyor ve 81 ilde geçerli olacak. Sizce bu tür önlemler yeterli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.