Türkiye’de normalleşme ertelenebilir: Türkiye Tabipler Birliği açıklama yaptı

Uzun koronavirüs sendromu

Gelen bazı son detaylara göre Türkiye’de normalleşme ertelenebilir. Bu iddialar alanında yetkin bir kurum tarafından ortaya atıldı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Türkiye Tabipler Birliği tarafından yapılan açıklamalara göre Türkiye’de normalleşme ertelenebilir. Hatırlayacağınız üzere Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte normalleşme sürecine girmiştik. Türkiye de bu sürecin üstesinden gelmeye çalışıyor.

Normalleşme ile birlikte turuncu ve kırmızı renkli alanların sayısında artış yaşanmıştı. Her ne kadar birçok yerde mavi alanlar yer alsa bile yine de sayıları pek yeterli değildi. Turuncu renk ile ifade edilen şehirler yüksek riskli olarak görülüyor. Kırmızı olan yerler ise çok yüksek riskli konumunda.

Virüsle ilgili yeni detaylar geliyor

Yapılan açıklamalarda virüs ile ilgili bazı yeni detaylara yer verildi. Buna göre virüsün bulaştıktan sonra eskisi gibi davranmadığı görüldü. Normal şartlarda virüs vücuda girdikten sonra bir hafta kuluçka etkisi gösteriyor. Bu etkinin hemen ardından yavaş yavaş vücuda yayılıyor.

Türkiye'de normalleşme ertelenebilir

Öte yandan şimdilerde virüsün kuluçka süresinin önemli oranda düştüğü söyleniyor. Buna göre eskiden bir hafta olan bu süre şimdilerde sadece birkaç gün gibi seviyelere indi. Bu gerçekten de telaşlanmak için yeterli bir süre. Ayrıca Türkiye Tabipler Birliği durumu ağır olan hastaların sayısında artış olduğunu ifade ediyor.

Koronavirüs vakalarında en tehlikeli şehirler açıklandı

Tüm bu şartlara bakıldığında rakamların pek olumlu olmadığı görülüyor. Muhtemelen önümüzdeki dönemlerde vaka sayısında bir miktar daha artış yaşanabilir. Peki sizce normalleşme süreci ile ilgili ne tür adımlar atılmalı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.