TSMC’de dikkat çeken gelişme! Yatırımcılara ters etki yaşatabilir

tsmc

TSMC’nin adını haberlerde, başka yerlerde görmüş olabilirsiniz. Yarı iletken üreticisi, Apple, MediaTek, Nvidia ve daha birçok markanın işlemcilerini üretiyor. Tayvanlı dev bir yandan yeni üretim teknolojileri üstünde çalışırken, diğer yandan da yatırım yapıp, operasyonlarını genişletiyor. Son yaşanan bir gelişme dikkatleri şirketin üzerine çekti.

Amerikalı iş adamı Warren Buffett, TSMC‘de hisselere sahipti. Hatta Buffet yaptığı açıklamada büyük bir hissesi olduğundan bahsetmişti. Bu açıklamadan aylar sonra Buffet, Tayvanlı üreticideki hisselerinin bir kısmını satarak, önemli ölçüde azalttı. Bu durum ilginç bir gelişme olarak nitelendirildi. Farklı yatırımcıların TSMC’ye karşı bakışını değiştirebilir. Piyasa analistleri, yatırımcıların sorgulama yapabileceğini söyledi.

tsmc

Diğer yandan dev üretici operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Apple M3 işlemcisinin üreticime başlayan TSMC’de başka bir gelişme daha yaşandı. Yönetim kurulu, Arizoda bulunan iştiraki için de 3.5 milyar dolara kadar yatırım yapılmasına karar verdi. Ayrıca fısıltı gazetesindeki haberlere göre şirket üretimle ilgili yeni birkaç teknoloji üzerinde çalışıyor ve bunlardan en azından birini, yılın 2. yarısında açıklayabilir. Arizona’daki yatırım ve yeni geliştirilen üretim teknikleri, Buffett’ın yaşattığı negatif etkiyi tersine çevirebilir.

15 inç’lik MacBook Air’dan yeni detaylar geldi