Nokia 9 modeli sonbahara kalacak!

nokia 2017

Bu yıl sektöre tekrar giriş yapan Nokia’nın amiral gemisi modeli olarak beklenen Nokia 9 hakkında beklenmedik bir gelişme var. Planlar aksıyor!

Uzun bir aradan sonra tekrar karşımıza çıkan Nokia markası, Android işletim sistemiyle tekrar karşımıza çıktı. Geçtiğimiz Ocak ayında duyurulan Nokia 6 modeli ile dikkatleri üzerine çeken firma, amiral gemisi modeli Nokia 9’un da müjdesini vermişti.

Ancak Nokia 9’u satın almayı düşünüyorsanız, önünüzde oldukça uzun bir zaman var. Beklenmedik gelişmeler sebebiyle telefonun piyasaya çıkış tarihi oldukça sarkabilir. Sebebi ise Nokia değil.

Qualcomm Snapdragon 835 yongasının üretiminde yaşanan tedarik sorunları sebebiyle bu yıl çoğu akıllı telefon, önceki yıllara göre daha geç bir dönemde piyasaya çıkacak. Dolayısıyla üreticiler için bu zaman ve para kaybı demek. Ancak kendi yongalarını üretmeyen firmalar için bu sorunun bir çözümü yok. Huawei, Samsung ve Apple gibi üreticiler kendi çözümlerini geliştirdiği için bu sorundan diğer üreticiler kadar etkilenmeyecek. Ancak nispeten küçük firmalar Qualcomm sebebiyle sorun yaşıyor.

Nokia 9 modelinin Temmuz – Ağustos ayları gibi resmi olarak duyurulması bekleniyor. Ancak cihazın satışa çıkacak tarihin yılı son çeyreği olması bekleniyor. Yani Nokia 9’un Ekim 2017 öncesinde satışa çıkması pek beklenmiyor.

Bir diğer gelişme ise cihazın fiyatı ile ilgili. Nokia’ya yakın bir haber kaynağı olan NPU’nun iddiasına göre Nokia 9 modeli, ABD ve Hindistan’da 699 dolarlık etiketle satışa çıkacak. Avrupa pazarında ise 749 Euro ile tüketicilerin karşısına çıkacak.

Firmanın tekrar tüketicilerin karşısına çıktığı bir yılda bu aksaklık kötü bir tesadüf olacak gibi duruyor. Öte yandan firmanın 2017 yılı sonuna kadar toplamda 6-7 yeni cihaz duyurması bekleniyor.

Dev Karşılaştırma: iPhone 7 Plus vs Galaxy S8+ vs Galaxy S7 Edge