Toyota zor günler geçiriyor! Sebep ise çip kıtlığı

Ünlü otomobil markası Türkiye’de üretime ara veriyor

Toyota Perşembe günü yaptığı açıklamada, yarı iletken çip kıtlığı nedeniyle Japonya ve Kuzey Amerika’daki üretimi azaltacağını söyledi. Çip kıtlığı sebebiyle, en iyi çalışan tedarik zincirleri bile etkileniyor. İşte detaylar.

The Wall Street Journal‘ın haberine göre, Japon otomobil üreticisi bu ay ve Eylül ayına kadar üretimi yüzde 40 oranında azaltacak ve bu da üretim hatlarının çoğunu etkileyecek.  Şirketten yapılan açıklamada, “COVID-19 ve tedarik zincirimizdeki beklenmedik olaylar nedeniyle Toyota, Kuzey Amerika fabrikalarımızın çoğunda üretimi etkileyecek ek kıtlıklar yaşıyor” dedi. “Durum karmaşık olsa da, üretim ve tedarik zinciri ekiplerimiz üretim üzerindeki etkiyi en aza indirecek karşı önlemler geliştirmek için özenle çalıştı.” açıklamaları yapıldı. Şirket, üretimdeki kesintilerin personel seviyelerini etkilemesini beklemiyor.

Toyota zor günler geçiriyor! Sebep ise çip kıtlığı

Şirket, “Müşterilerimize ve tedarikçilerimize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür dileriz” dedi. Toyota, çip üreticilerinin tesislerinde COVID-19 yüzünden aksamalar olduğunu ve bunun kendilerini de etkilediğini açıkladı. Volkswagen ayrıca Perşembe günü çip kıtlığı nedeniyle üretimi kesmek zorunda kalabileceğini söylemişti. Hem Ford hem de General Motors ilkbaharda, Kuzey Amerika’daki bazı fabrikalarında rölantide olduklarını duyurdu. Tesla ise, Temmuz ayında araçlarının yazılımını alternatif çipleri destekleyecek şekilde güncellediklerini duyurdu. Ancak Tesla CEO’su Elon Musk, “küresel çip sıkıntısı durumunun oldukça ciddi olduğunu” belirtti. Covid-19 salgını yüzünden yaşanan aksaklıklar sebebiyle bundan sonrasında neler olacağını kestirmek zor.

Apple, iCloud tarama sistemi hakkında tartışmalar sürüyor! Kampanya başlatıldı