Tosuncuk dolandırdığı kişilerden ne kadar kazandığını açıkladı: Rakam dudak uçuklatıyor

ciftlik bank balonu2

Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşen tosuncuk dolandırdığı kişilerden kazandığı miktarı sonunda açıkladı. Ortaya çıkan rakamlara bakıldığında gerçekten de dudak uçuklatacak cinsten. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın özellikle son dönemlerde sürekli olarak gündemdeki yerini koruyor. Kolluk kuvvetlerine kendi isteğiyle teslim olan Mehmet Aydın ifadesinde ilginç detaylara yer verdi. Vatandaştan topladığı paraları Bitcoin’e yatırdığı ve buradan en az 10 kat kazanç sağladığı ortaya çıktı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Çiftlik Bank ile ilgili yaptıkları hesapta yanılmış. Raporda yer alan detaylara göre 1 milyar 139 milyon TL toplandığı söylemişti. Fakat Mehmet Aydın toplanan paranın 1 milyar 500 milyon TL olduğunu savunuyor. Onun asıl kazancı ise Bitcoin üzerinden oldu.

Tosuncuk dolandırdığı kişilerden korkunç bir kar elde etti

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın Bitcoin yatırımından sonra parasını 10 katına çıkardığını söylüyor. Çiftlik Bank kar döngüsü ise 2 milyar 971 milyon TL düzeyinde. Yani rakam tahmin edilenden çok daha fazla. Onun serveti dudak uçuklatacak seviyeye çıktı.

tosuncuk dolandırdığı kişilerden

Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın ile ilgili kaba bir hesap yapacak olursak 1 milyar 500 milyon TL kaçırdığını ve bunu Bitcoin’e yatırdığını söyleyebiliriz. Eğer 10 kat artış yaşamışsa 15 milyar TL net parası olduğu ortaya çıkıyor. Rakamlar bu şekilde olunca kafalarda yeniden aynı soru belirdi. Tosuncuk neden teslim oldu?

Gerçek evim isimli saadet zinciri büyük vurgun yaptı: Dolandırıcılar rahat durmuyor

Onun Brezilya hükümeti tarafından sınırdışı edilmek istendiği söyleniyor. Bazıları ise mafyanın kendisinin sıkıştırdığını iddia ediyor. Ancak Mehmet Aydın ifadesinde suçsuz olduğunu ispat etmek için Türkiye’ye döndüğünü söylüyor. Peki sizce tosuncuk bu kadar paraya sahip olmasına rağmen neden döndü.