TOGG üretime hazır hale gelmeye çok yakın: İlk üretim yakında başlayacak

Yerli otomobil TOGG

Ortaya çıkan son detaylara göre TOGG üretime hazır sayılır. Hızlı bir şekilde devam eden inşaat süreci fabrikanın büyük oranda bitirilmesini sağladı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Türkiye’de ve dünyada çeşitli otomobil girişimleri kuruluyor. Bu girişimlerin önemli bir bölümü yeni dünya ile uyumlu hale gelmeye çalışıyor. Türkiye’nin otomobili girişim grubu ise bu tür projeler arasında yer alıyor. 18 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan üretim tesisi inşaatı büyük oranda bitirildi.

Batarya, enerji, montaj, gövde ve boya gibi birçok kısım temel güçlendirme çalışmalarını tamamlamak üzere. Ortaya çıkan son detaylara göre fabrika altyapı çalışmalarını neredeyse tamamladı ve eylül ayından itibaren üstyapı çalışmaları başlayacak.

TOGG üretime hazır sayılır: 2022 beklentisi

Bu girişim tarafından düzenli olarak bazı paylaşımlar yapılıyor. Fabrikanın tüm süreçleri ayrıca canlı yayın olarak yayınlanıyor. TOGG, Eylül ayı ile birlikte çatısı bile tamamlanmış bir fabrikaya sahip olacak. Böylece beklenenden hızlı bir şekilde fabrikanın tamamlanması planlanıyor

TOGG üretime hazır

Türkiye’nin çok uzun bir süredir planladığı yerli otomobil alt ve üst yapı çalışmalarının bitmesinden sonra üretim bandından çıkacak. Yapılan değerlendirmelere bakıldığında üretim tarihi bile aslında üç aşağı beş yukarı ortaya çıktı. Yapılan açıklamalarda 2022 yılının sonlarında ilk üretim gerçekleşebilir.

TOGG tasarımcısı bakın kim olacak? Büyük sürpriz oldu

Bazıları bunun gerçekleşeceğine fazlasıyla inanırken kimileri ise çok zor olduğunu düşünüyor. Ancak 2022 yılının son çeyreğinin biraz kritik olduğunu düşünürsek bu mümkün. Son olarak bu fabrikada üretim ve montaj için çalışacak olan kişi sayısının 4300 olduğu belirtildi. Peki sizce belirtilen tarihte ilk araç üretimi yapılabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.