Facebook rozetler özelliği güven ortamı oluşturacak: Sorusu olan gelsin

Facebook, iOS 14 kullanıcılarına yeni giriş sistemi sunuyor

Henüz yeni duyurusu yapılan Facebook rozetler özelliği büyük bir güven oluşturacak gibi görünüyor. Uzman kişilerle iletişime geçilmesini sağlayan bu yeni özellik bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Sosyal medya platformları özellikle son dönemlerde daha güvenilir ortamlar oluşturmak istiyor. Ayrıca paylaşımlarda ve gruplarda tamamen gerçekçi ve dürüst paylaşımlar yapılması en büyük amaçlar içerisinde yer alıyor. Facebook bunu somut olarak göstermeye çalışan sosyal medya platformları arasına dahil oldu.

Yeni gelen rozetler özelliği ile birlikte uzman kişiler grup içerisinde belli olacak. Böylece herhangi bir konu ile alakalı soru işareti bulunanlar uzman kişileri görüp sorular sorabilecek. Özellikle son dönemlerde grupların kullanıcılara önemli ölçüde yarar sağladığı biliniyor. Bu özellik doğru bilginin doğru kişilerden alınmasını sağlayacak.

Facebook rozetler özelliği uzman görüşlerini gösterecek

Facebook tarafından getirilen bu yeni özellik uzmanlık rozeti olarak adlandırılıyor. Kullanıcıların bilgi edinmesini kolaylaştıracak olan bu rozet uzman kişilerin çok daha rahat tespit edilmesini sağlayacak. Bazen kullanıcılar grup içerisinde kimin uzman olduğunu anlayamıyor.

Facebook rozetler özelliği

 

Verilecek olan uzmanlık rozetleri farklı dallarda olabilecek. Böylece kendi alanında uzman olan kişi daha fazla belirgin olacak. Facebook burada kullanıcıların kendi platformu içerisinde kalmasını istiyor. Böylece Google üzerinden arama yapmak yerine Facebook platformunda uzman yorumları ön plana çıkacak.

Trump, Twitter, Facebook ve Google’a dava açıyor

Facebook platformunda yeni gelecek olan bu özellik herhangi bir özel yetki vermeyecek. Bunun yerine uzmanların ilgili gönderi hakkında görüşlerini paylaşmak amaçlanacak. Ayrıca grup gönderilerinde canlı bir soru cevap oturumu düzenlenebilecek. Peki siz bu yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.