TOGG kredisi için ilk sinyal geldi

togg

Uzun bir süredir ülkenin gündemini meşgul eden TOGG nihayet karşımıza çıktı. Asıl güzel haberse Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den geldi.

TOGG kredisi için ilk sinyal geldi. Yerli ve milli otomobil sloganıyla uzun süredir vatandaşın zihnine kazınan TOGG, nihayet geçtiğimiz günlerde karşımıza çıktı. Gerçekten tasarım olarak son derece modern ve güzel bir görünüme sahip olan araç, gerek donanım gerekse de aksesuar özellikleriyle rakipleriyle boy ölçüşebilecek kapasitede bir araç izlenimi verdi.

Elektrikli araçlarda ÖTV

C-SUV segmentine ait bir araç olarak tasarlanan TOGG, tek elektrik motorlu ve çift elektrik motorlu olmak üzere iki farklı seçenekle karşımıza çıkacak. Tek motorlu model 150kW güce sahip olacakken, çift motorlu araç ise 300kW’lik bir kapasiteye sahip olacak.

Yerli otomobil TOGG

TOGG kredisi için ilk sinyal geldi

Tabi bu tek motor çift motor donanımı hızlanma konusunda da son derece etkili olacak. Buna göre TOGG’un tek motorlu versiyonu sıfırdan yüz kilometre hıza 7,6 saniyede çıkabilecekken, çift motor seçeneğine sahip olanı ise 4,8 saniyede 100km’lik hıza erişmiş olacak. Ayrıca menzil konusunda da 300km’ye 500km gibi oldukça önemli bir farkın oluşacağını da hatırlatalım.

yerli otomobil TOGG

Tabi daha TOGG hakkında söylenecek çok şey var ancak dün akşam saatlerinde Hazine ve Maliye Bakanı tarafından yapılan açıklama, bir anda tüm gündemin değişmesine neden oldu. Bakan Nureddin Nebati, Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank ve katılım bankaları ile görüşme halinde olunduğunu ve bu bankaların TOGG alacak vatandaşlara maliyetine kredi vereceğini müjdeledi.

Ethereum fiyatı toparlanmaya başlıyor