WhatsApp yeni Topluluklar özelliği gruplar için değişiklik getiriyor

WhatsApp, yeni proxy desteğini duyurdu

WhatsApp, ilgili grup sohbetlerini bir araya getirmek için tasarlananlar da dahil olmak üzere bazı yeni özellikler sunuyor. İşte tüm detaylar.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Topluluklar özelliğini bu yılın başlarında duyurdu ve amaç, kullanıcıların grup sohbetlerini “onlar için çalışan bir yapı ile tek bir çatı altında” birleştirmelerini sağlamak. Benzer araçlar Instagram ve Facebook için de çalışıyor. Topluluklar, önümüzdeki aylarda tüm WhatsApp kullanıcılarına sunulacak. Sizin için önemli olan şeyleri tartışmak ve bunlar arasında kolaylıkla geçiş yapmak için bir topluluk içinde daha küçük grup sohbetleri kurabileceksiniz. WhatsApp, yöneticilere, tüm üyelere duyuru yayınlama ve hangi grupların dahil edileceğini seçebilme gibi toplulukları yönetmek için “güçlü yeni araçlar” sunacak.

WhatsApp yeni Topluluklar özelliği gruplar için değişiklik getiriyor

Uygulama, aynı okulda çocukları olan mahallelerin, işyerlerinin ve ebeveynlerin bir topluluğun parçası olarak grupları bir araya getirebileceğini öne sürüyor. Başlamak için Android uygulamasının üstündeki veya iOS’ta ekranın altındaki Topluluklar sekmesine dokunabilirsiniz. Sıfırdan bir topluluk başlatabilecek veya ona mevcut grupları ekleyebileceksiniz.

Topluluklar özelliği, uçtan uca şifreleme korumasına rağmen, biraz Facebook Gruplarına benziyor (Nextdoor ve Discord ile de benzerlikler taşıyor). Genel olarak, platformun şifrelemeye odaklanması nedeniyle Uygulamanın daha az denetleme aracı var ve bu da yalanları gizlemeyi zorlaştırabilir. WhatsApp, bir topluluğa bağlı olmayanlar da dahil olmak üzere gruplara bazı yeni özellikler de ekliyor.

Facebook hissedarları Mark Zuckerberg’i kovmak istiyor