Samsung, katlanabilir iPad’in 2024’te çıkmasını bekliyor

katlanabilir iPad

Samsung, en büyük rakiplerinden olan Apple’ın katlanabilir ekrana sahip ilk iPad’leri 2024 yılında piyasaya sürmesini bekliyor.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarındaki bir sonraki trendin katlanabilir telefonlar olması bekleniyor. Bu yüzden Samsung, Xiaomi ve Google gibi şirketler bu teknolojiye büyük yatırımlar yapıyor. Apple şimdilik katlanabilir ekrana sahip bir telefon piyasaya sürmemiş olsa da Apple’ın da çok yakında bu alanda yarışa dahil olması bekleniyor. Ancak son dönemde oluşan genel algı, Apple’ın katlanabilir akıllı telefonlara geçmeden önce katlanabilir iPad’lerle bu alana adım atacağı. Nitekim bu alanda Apple’ın en büyük rakibi olan Samsung da bu görüşe katılıyor.

Şu anda katlanabilir telefon pazarında lider konumda olan Samsung, Apple’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde bu alanda kendisine rakip olmasını beklemiyor. Şirket, Apple’ın er ya da geç katlanabilir ekrana sahip cihazlar çıkaracağını, fakat bu alanda çıkaracağı ilk ürünün bir tablet ya da notebook olacağını düşünüyor. Katlanabilir bir ekrana sahip iPhone’un çıkışının ise daha geç bir tarihte olması bekleniyor.

Samsung

Öte yandan Samsung’a göre Apple, katlanabilir ekrana sahip ilk iPad’i 2024 yılında piyasaya sürecek. Güney Koreli teknoloji devi kendi stratejisini de bu çerçevede çiziyor. Görünüşe bakılırsa Apple, en azından 2024’e kadar katlanabilir telefonlar konusunda ciddi bir rakip olmayacak.

Katlanabilir iPad’e yönelik bu 2024 beklentisi, daha önce analistler tarafından da dile getirilmişti. Analiz firması CCS Insight tarafından yayınlanan son rapora göre Apple, ilk katlanabilir iPhone’ununu piyasaya sürmeden önce ilk katlanabilir iPad’ini piyasaya sürecek. CCS Insight’ın Apple hakkındaki analiz raporuna göre bu da 2024’de gerçekleşecek.

Twitter mavi tiki parayla sunmaya başladı