TikTok, verilerini açmaya başlıyor

TikTok, içerik üreticilerine ödeme yapma sistemini değiştirdi

TikTok çoğunlukla verileri kullanmakla suçlandı ve özellikle ABD tarafından eleştirildi. Ancak şimdi şirket daha açık bir politika izleyecek. İşte detaylar.

ByteDance’a ait hizmet, TikTok tarafında bazı gelişmeler olduğunu duyurdu. Şirketin araştırma API’sini başlattığı açıklandı. Bu kapsamda “şeffaflık ve hesap verebilirliğe” açık olmak adına veriler paylaşılmaya başlanacak. Sosyal medya üzerinde artık gizlilik ve güvenlik son derece önemli, bu sebeple de şirketler daha fazlasını sunmaya devam ediyor. Kısa biçimli video uygulaması, İçerik ve Güvenlik Danışma Konseyleri üyelerinin yardımıyla geçen yıldan beri API’sini beta test ediyor. Geçtiğimiz yıldan beri uygulama verilerin gizliliği ve şeffaflığı  konusunda özellikle ABD tarafından topa tutulmuştu, bu durumu değiştirecek bazı adımlar atılmaya başlandı.

TikTok, verilerini açmaya başlıyor

İlgili üniversiteler ve araştırmacılar tarafından sunulan herhangi bir teklifin, TikTok’un yeni yan kuruluşu olan ABD Veri Güvenliği (USDS) bölümü tarafından onaylanması gerekecek. Onaylananlar, genel hesaba ve kullanıcıların uygulamada yayınladığı kullanıcı profilleri, yorumlar, beğeniler ve sık kullanılanlar gibi içerik bilgilerine erişim elde edecek. TikTok’un API’si, araştırmacılara genç neslin sosyal medya kullanımına bir bakış ve genel olarak alternatif bir bilgi kaynağı sağlayacak. Diğer sosyal ağlar da araştırma API’ları sunuyor, ancak en azından Twitter örneğinde, insanlar yakında onu kullanabilmek için ödeme yapmak zorunda kalacak. Hizmet, ulusal güvenlik için bir tehdit olmadığını çaresizce kanıtlamaya çalışıyor.

Apple tablet kullanıcıları, yazılım güncellemelerine çok fazla ilgi göstermiyor!