FBI TikTok konusunda endişeli

TikTok yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

FBI Direktörü Christopher Wray, TikTok’un Amerikalı kullanıcıların verilerini elinde tutmasının ciddi bir milli güvenlik sorunu olduğunu söyledi.

Bildiğiniz gibi son dönemde sosyal medyada TikTok rüzgarları esiyor. Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu video paylaşım uygulaması, özellikle gençler arasında en çok kullanılan uygulamalar arasında yer alıyor. Üstelik YouTube ve Instagram gibi en zirvede yer alan uygulamaların bile zirvedeki yerini tehdit ediyor.

Çin çıkışlı bir uygulamanın tüm dünyada böylesine büyük bir etki alanına sahip olması, özellikle ABD cephesinde endişe yaratıyor. Nitekim TikTok’un ABD’li kullanıcılarının verilerini Çin hükumetiyle paylaştığı yönündeki iddialar sık sık gündeme geliyor. Uygulamaya dair bu endişeler FBI’da da karşılık bulmuş gibi görünüyor.

FBI e-posta sunucuları bir hacker tarafından hacklendi!

ABD Kongresinde konuşan FBI Direktörü Christopher Wray, TikTok hakkında çok endişeli olduğunu söyledi. Amerikalı kullanıcılara ait verilerin Çin tarafından kullanılabileceği yönündeki endişesi gündeme taşıyan FBI direktörü, öte yandan bu uygulamanın Amerikan gençliğinin beynini yıkamasından da endişe ediyor. Çin yönetiminin uygulamanın algoritmasına müdahale ederek, Amerikalıların belli başlı konularda Çin’in istediği videoları görmesini, dolayısıyla Çin’in istediği şekilde düşünmesini sağlayabilir. Bu da ABD için ciddi bir güvenlik sorunu demek. En azından FBI direktörü öyle olduğunu düşünüyor.

Hatırlarsanız bu endişeler daha önce de gündeme gelmiş, ByteDance bu endişeleri gidermek için Amerikalı kullanıcıların verilerini Amerika’da bulunan Oracle sunucularına taşımıştı. ByteDance bu hamlesiyle endişeleri gidermeyi ve üzerindeki baskıyı azaltmayı hedefliyordu. Ancak kısa süre sonra ortaya çıkan bilgiler, ByteDance’in Oracle sunucularındaki verilerin de Çin hükumeti tarafından görüntülenebildiğini ortaya çıkardı. Bu da bu verilerin kullanımına dair endişeleri yeniden alevlendirdi.

Netflix’in yeni dizisi 1899 çalıntı çıktı