Fenerbahçe YouTube gelirleri tahminlerin üstüne çıktı: Ali Koç bile şaşırdı

fenerbahçe beşiktaş canlı

Fenerbahçe YouTube gelirleri tahminlerden çok daha yüksek bir getiri sağladı. Özellikle son dönemlerde takımın farklı mecralardan kazanç sağladığı biliniyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Hatırlayacağınız üzere Fenerbahçe Spor Kulübü bir ilki gerçekleştirdi. Bunun sonucunda YouTube mecrasında oldukça önemli bir adım atılmış oldu. Hatırlamayanlar için kısaca özet geçelim. Fenerbahçe Spor kulübü YouTube platformunda “katıl” özelliğini aktif hale getirdi. Bu özellik sayesinde üç farklı üyelik türü ortaya çıktı.

Üyeliklerden ilki beyaz olarak adlandırıldı. Diğeri sarı ve sonuncusu lacivert isimlerini aldı. Beyaz katıl butonu tercih edenler 5 TL, sarı tercih edenler 15 TL ve lacivert seçenlerse 25 TL ödeme yapıyordu. Böylece takıma destek olmak isteyenler katıl butonu üzerinden bunu gerçekleştirebiliyordu.

Fenerbahçe YouTube gelirleri iyi bir gelir sağladı

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç tarafından yapılan açıklamalara göre YouTube gelirleri 6 milyon TL seviyelerine kadar çıktı. Kendilerinin yaklaşık olarak 2 milyon aboneye ulaştıklarını söyledi. Bütün dijital gelirlerin yaklaşık olarak 200 milyon TL seviyesine kadar yükselmesi bekleniyor.

Fenerbahçe YouTube gelirleri

Fenerbahçe Spor Kulübü resmi YouTube hesabında reklam gösterilmesine müsaade ediliyor. Ancak gelirler çoğunlukla buradan oluşmuyor. En fazla gelir elde edilen bölüm ise hiç şüphesiz katıl butonu olarak kayıtlara geçti. İşin açıkçası Ali Koç bile böyle bir gelir elde edilmesi konusunda şaşkın diyebiliriz.

Fenerbahçe attığı tweet ile sosyal medyayı salladı

Muhtemelen Fenerbahçe bu konuda çok daha yeni çalışmalara yer verecek. Böylece dijital gelirler tahmin edilenin çok daha ötesine geçiyor diyebiliriz. Peki siz Fenerbahçe tarafından izlenen bu gelir elde etme stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.