TikTok sahibi ByteDance dört çalışanını kovdu

TikTok bilim ve teknolojiye adanmış bir akış başlattı

TikTok bir süredir kişisel verilere erişim sağladığı iddiası ile gündemde. Bu kapsamda şirket şimdi dört çalışanını işten çıkardı. İşte detaylar.

ByteDance, gazeteciler de dahil olmak üzere ABD’de bulunan birkaç TikTok kullanıcısının verilerine erişen dört çalışanını işten çıkardığını söyledi. The New York Times’a göre, dışarıdan bir hukuk firması tarafından yürütülen bir soruşturma, çalışanların muhabirlere sızan kaynakların yerini tespit etmeye çalıştıklarını ortaya çıkardı. Çalışanlardan ikisi ABD’de ve ikisi ByteDance’in bulunduğu Çin’deydi.

Şirketin, çalışan davranışını izlemekten sorumlu bir ekibin üyeleri, bazı çalışanların kişilerin verilerine eriştiklerini duyurdu. Çalışanların ayrıca gazetecilerle bağlantılı çok sayıda kişinin verilerine eriştikleri söyleniyor. Forbes, ByteDance’in daha önce BuzzFeed News için çalışan üç muhabirini takip ettiğini iddia ediyor. Bu yayınların üçü de, Çin hükümetiyle iddia edilen bağları da dahil olmak üzere TikTok hakkında raporlar yayınladı.

TikTok sahibi ByteDance dört çalışanını kovdu

ByteDance, Variety’ye yaptığı açıklamada, bu uygunsuz davranış kabul edilemez ve TikTok genelinde kullanıcılarımızın güvenini kazanma çabalarımıza uygun değil. Veri güvenliğini inanılmaz derecede ciddiye alıyoruz ve erişim protokollerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. bu olay meydana geldiğinden beri zaten önemli ölçüde iyileştirildi ve sertleştirildi” ifadelerini kullandı. Ekim ayında Forbes, ByteDance’in İç Denetim ve Risk Kontrol departmanı üyelerinin belirli ABD vatandaşlarının konumlarını izlemek için TikTok’u kullanmayı planladığını bildirdi. ByteDance bu iddiaları yalanladı, ancak rapor dahili soruşturmanın sonuçlarını takip ediyor. Şirket, Times’a bu departmanı yeniden yapılandırdığını ve herhangi bir ABD verisine erişmesini engellediğini söyledi.

 

Apple kablosuz şarj tarafında eşsiz bir teknoloji üzerinde çalışıyor