Tersine şarj iPhone 13 cihazlarında yer alabilir: Şarj süresi çok kısalacak

iPhone 13 modellerinden bazıları EEC tarafından onaylandı

Herkesin merakla beklediği tersine şarj iPhone 13 cihazlarında kullanıma hazır hale gelebilir. Özellikle son dönemlerde Apple şirketinden böyle bir beklenti vardı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Her geçen gün Apple yeni bir akıllı telefon teknolojisini kullanmaya çalışıyor. Ayrıca tasarım konusunda da firmanın büyük çalışmaları ve projeleri var. Yeni geliştirilen projeye bakılırsa şirket tersine şarj yöntemini denemek istiyor. Böylece kullanıcılar çok daha hızlı bir şarj kapasitesi kazanacak.

Apple tarafından piyasaya sonbahar ayında sunulması beklenen iPhone 13 modellerinde kablosuz şarj bobini bir miktar daha büyük olacak. Ayrıca bu kısım tersine şarj özelliğini kullanıcılara sunacak. Böylece istediğiniz Apple modeli ile bu cihazı şarj etmek mümkün olacak.

Tersine şarj iPhone 13 cihazlarında büyük fark yaratacak

Yeni geliştirilen tersine şarj yöntemi aslında oldukça basit bir sisteme sahip. Herhangi iki cihazı birbirine yapıştırdığınız andan itibaren şarj kısmı devreye giriyor. Böylece en ufak bir sorun yaşamadan istediğiniz gibi iPhone cihazlarınızı şarj etmeniz mümkün.

tersine şarj iPhone 13

iPhone 12 modeli kablosuz şarj bobini olarak 15 W şarj desteği sunuyor. Fakat Apple daha büyük bir şarj bobini kullanarak bunu biraz daha ileriye taşımayı düşünüyor. Böylece kablosuz şarj süreleri büyük oranda azalacak. Firmanın asıl amacı ise sadece 10 dakika içerisinde iPhone modellerini şarj edebilmek.

iPhone 13 modellerinden bazıları EEC tarafından onaylandı

Tüm bunlara ek olarak Yeni iPad cihazının kablosuz şarj özelliği ile geleceğini belirtelim. Bu özellik sayesinde iPad ve iPhone modelleri arasında şarj transferi yapılabilecek. Peki siz bu yeni özelliği kullanması beklenen iPhone 13 ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.