TikTok, LG’nin son akıllı TV’lerine geliyor

TikTok, LG'nin son akıllı TV'lerine geliyor

TV üreticisi, TikTok uygulamasını LG’nin 2020 ve 2021 akıllı TV’lerine getirecek bir uygulama başlatıyor. Uygulama, bu son webOS 5.0 ve webOS 6.0 modellerine 7 Ekim’de kullanıma sunulan bir ürün yazılımı güncellemesiyle geldi, ancak “önümüzdeki aylarda” eski 2019 TV’lere de gelecek. İşte detaylar.

The Verge tarafından onaylanan bir TikTok temsilcisi, uygulamanın ilk olarak İngiltere, Fransa ve Almanya’da piyasaya sürüleceğini duyurdu. TikTok’un Samsung TV’ler, Android TV ve Fire TV için akıllı TV uygulamaları şimdiye kadar Avrupa ülkelerinde mevcuttu. Şimdi LG markası da TikTok uygulamasını televizyonlarına eklemeye başlayacak. Bu durum uygulamanın ne kadar popüler olduğunun kanıtı. Instagram ve Facebook gibi rakiplerini sollayan TikTok, popüleritesini gittikçe artırdı. Kısa süreli video formatı ile popüler olan uygulama son yıllarda en popüler uygulama haline geldi. Tüm rakiplerinin kısa video formatını örnek aldığı uygulama artık televizyonlarda da karşımıza çıkacak.

TikTok, LG'nin son akıllı TV'lerine geliyor

TikTok’un dikey yönelimli mobil görüntüleme için optimize edildiği göz önüne alındığında uygulama oturma odası televizyonlarında harika görünmeyecektir. Ancak TikTok’un akıllı TV uygulamalarıyla daha geniş bir kitleye ulaşmaya çalıştığı ortada. Son hamlelerine bakılırsa şirketin TV izlemeyle ilişkili daha yüksek reklam oranlarından yararlanmaya çalıştığı anlaşılıyor. Hali hazırda milyonlarca kullanıcısı olan uygulama bununla yetinmemiş görünüyor. En son yayınlanan raporlar ABD’den gelen kısıtlamalara rağmen uygulamanın son hızda yükselmeye devam ettiğini gösterdi.

Bu YouTuberlar gelir elde edemeyecek: Google kimler olduğunu açıkladı