TikTok hakkında Türkiye’de inceleme başlatıldı

Trump TikTok ve Çin

TikTok kullanıyor musunuz? Dünya çapında büyük ilgi gören uygulama, kişisel verilerin ihlali konusuyla gündemde ve ciddi cezalar alabilir.

TikTok uygulamasını kullanıyorsanız, şu an ciddi bir tehlike altında olabilirsiniz. Özellikle son günlerde internette yayınlanan bilgiler, TikTok’un kişisel verilerin izinsiz olarak toplanması konusunda endişe verici adımlar attığını ortaya çıkardı.

Biliyorsunuz, akıllı telefon ya da tabletinize bir uygulama yüklediğinizde, sizden bazı izinler talep eder ve gerektiği takdirde bazı bilgilerin kullanılacağını söyler. TikTok tarafında ise işlerin farklı olduğu ortaya çıktı. Uygulamanın kullanılmadığı anlarda bile veri takibine devam ettiği ve sosyal medya hesabı şifresi, banka kartı şifresi gibi detayları dahi takip edip kaydedebildiği ortaya çıktı.

TikTok hakkında Türkiye'de inceleme başlatıldı

TikTok , yurt dışında bir anda “bad guy” konumuna geldi denebilir. Tabii bu işin Türkiye ayağı da var. Öyle ya, TikTok, pek çok ülkede olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip. “Fenomen” olmak isteyen pek çok kişi, artık YouTube ya da Twitter gibi platformları değil, TikTok’u tercih ediyor. Fakat bu tercihler yakın zamanda değişebilir.

Anadolu Ajansı’nda yer verilen haberde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu (KVKK), “kişisel verilerin korunmasına yönelik güvenlik açığı” söylemleri doğrultusunda harekete geçti ve resen inceleme başlattı.

Bu incelemer sonucunca nasıl veriler elde edilir, TikTok’a ceza verilir mi henüz bilmiyoruz, ama geçmişte yaşanan veri ihlalleri sebebiyle pek çok yabancı menşeli sosyal medya şirketine ciddi para cezaları kesilmişti.

Huawei P40 lite E inceleme