Facebook Messenger’da Rekor Kullanıcı Sayısı

facebook messenger kullanici sayisi haziran 2015 2

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook’un internet üzerinden mesajlaşma servisi Facebook Messenger, aktif kullanıcı sayısını açıkladı. Kendi rekorunu kıran mesajlaşma uygulamasını kaç kişinin kullandığını merak ediyorsanız, detaylar haberimizde.

facebook-messenger-kullanici-sayisi-haziran-2015

Geçtiğimiz yaz Facebook, Facebook Messenger uygulamasını, sosyal ağ uygulamasından ayırmıştı. Eskiden Facebook içerisinde kullanabildiğimiz mesajlaşma uygulaması, neredeyse son bir yıldır ayrı olarak indirilmek zorunda. 1 Milyardan fazla kullanıcı sayısı olan Facebook’un mesajlaşma servisi Facebook Messenger, geçtiğimiz günlerde eklenen yeni özellikler ile dahada geliştirilmiş ve kullanımı kolaylaştırılmıştı.

Mart 2015’te 600 Milyon aktif kullanıcı sayısı olduğunu açıklayan Facebook Messenger, Haziran ayına gelindiğinde 700 Milyon aktif kullanıcı sayısna ulaştı. Sadece son 3 ay içerisinde 100 Milyondan fazla kullanıcıya daha erişen Facebook Messenger, toplamda 1 Milyardan fazla indirilme sayısına ulaşarak uygulama marketlerinde de rekor kırdı.

700 Milyon aktif kullanıcı sayısı Facebook Messenger için oldukça önemli bir rakam çünkü şimdiye kadar WhatsApp’a en çok yaklaşabilen uygulama oldu. Akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar üzerinde kullanılabilen WhatsApp, geçtiğimiz dönemlerde Facebook tarafından satın alınsa da elinde tuttuğu rekoru bırakmadı ve aktif olarak 800 Milyon kullanıcı tarafından tercih ediliyor.

iPhone’un Yeni Güncelleştirmesi Ne Zaman Gelecek?