TikTok’a bir yasak da Kanada’dan geldi

tiktok

ABD’de çeşitli kurumlar ve eyaletler tarafından kullanımı yasaklanan TikTok’a bir kullanım yasağı da Kanada hükumetinden geldi.

Bildiğiniz gibi son dönemde internet dünyasında TikTok fırtına gibi esiyor. Çin merkezli ByteDance şirketinin sahibi olduğu video paylaşım uygulaması, özellikle gençler arasında çok popüler. Öyle ki uygulama bu gidişle YouTube ve Instagram’ı bile geride bırakacak gibi görünüyor. Ancak bu gidişatın batı dünyasında, özellikle ABD’de pek hoş karşılanması, uygulamanın geleceğine dair soru işaretleri yaratıyor.

ABD’nin Çin merkezli bir uygulamanın tüm dünyada bu kadar popüler olmasından rahatsız olduğu uzun süredir konuşuluyordu. Ancak kısa süre önce bu durum artık konuşmanın ötesine geçti ve ABD, ByteDance’e karşı ilk somut yaptırımları uygulamaya başladı. Geçtiğimiz yılın sonunda, TikTok’un devlet görevlilerine ait cihazlarda kullanılmasının yasaklanmasıyla başlayan süreç, uygulamanın bazı üniversite kampüslerinde yasaklanmasına kadar gitti. Üstelik uygulamanın ABD’de kullanılmasının hepten yasaklanması ihtimali de hala Amerikan Senatosunun gündeminde kalmaya devam ediyor.

TikTok kullanıcı deneyimini değiştiriyor

Gelen son haberler ise uygulamaya karşı uygulanan bu yaptırımların ABD ile sınırlı kalmayacağını gösteriyor. Çünkü bu kez de benzer bir yasak haberi Kanada’dan geldi. National Post tarafından ele geçirilen, devlet çalışanlarına yönelik bir bildiri, TikTok’un devlet görevlileri tarafından kullanımının Kanada hükumeti tarafından da yasaklandığını ortaya çıkardı. Devlet görevlileri tarafından kullanılan cihazlarda uygulamanın yüklenmesi engelleneceği gibi halihazırda kullanılan cihazlardan da bu uygulama silinecek. 1 Mart’ta yürürlüğe gireceği söylenen bu yaptırımın çok yakında resmen duyurulması bekleniyor.

Apple, 2025’te iki yeni VR/AR başlığı çıkarabilir