WhatsApp’ın yeni özellikleri ortaya çıktı

WhatsApp artık hesabınızı birden fazla telefonda kullanmanıza izin veriyor

Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’a her geçen gün yeni özellikler ekleniyor. WhatsApp, Durum özelliğine birden fazla yenilik geldiğini duyurdu. Artık Durum eskisinden çok daha işlevsel olacak. İşte detaylar…

Snapchat ve Instagram’ın Stories yani Hikayeler özelliği oldukça beğenilen ve kullanılan bir özellik. Hikayeler artık TikTok ve farklı birkaç platformda bile var. Tabii ki Hikayeler, Durum adı altında popüler uygulamaya eklendi. Yapılan açıklamaya göre Durum kısmında önemli yenilikler olacak, eskisinden daha kullanışlı hale gelecek.

Peki tam olarak ne gibi yenilikler var? Kullanıcılar sesli mesajlar kaydedip, Durum’da paylaşabilecek. Sesli mesajların 30 saniye uzunluğunda olabileceğini de belirtelim.

Sesli mesajlar haricinde bir de gizlilik yeniliği var. Biraz daha açıklayıcı olursak, kullanıcılar her durum güncellemesinde kimlerin görebileceğini seçebilecek. En son yapılan seçimler kaydedilecek ve sonraki durum güncellemesinde varsayılan olarak kullanılacak.

whatsapp

Durum güncellemesi paylaşan kullanıcının profil resminin etrafında durum halkası belirecek. Bu halka sohbetlerde, grup listelerinde ve kişi bilgileri kısmında görülebilecek.

Durum paylaşımlarına aslında güncellemelerine 8 farklı emoji ile hızlıca yanıt verilebilecek. Normalde metin, sesli mesaj ya da çıkartmalarla yanıt verilebiliyordu. Son olarak Durum kısmında link ön izlemeleri etkin olacak. Kullanıcı link paylaştığı zaman ön izleme otomatik olarak görünecek.

whatsapp

WhatsApp‘ın Durum özelliğiyle ilgili güncellemesi çıkmış durumda. Kademeli şekilde kullanıcılara sunuluyor. Bu yenilikler önümüzdeki bir iki hafta içinde tüm kullanıcılar için aktif olacaktır.

Google, aramada müstehcen resimleri bulanıklaştıracak