Avrupa Komisyonu Şimdi de Gözünü WhatsApp’a Dikti

Whatsapp Rekor Kiriyor

Avrupa menşeli firmalarla yabancı firmaların aynı şartlarda yarışmalarını isteyen Avrupa Komisyonu, Google’dan sonra şimdi de gözünü WhatsApp’a dikti.

Avrupa ülkeleri bugüne kadar yabancı firmalar için son derece uygun bir pazar olsa da, Avrupa Komisyonu‘nun son dönemde denetimleri daha sıkı tutmaya başlaması Avrupa’yı teknoloji firmaları için daha sıkıntılı bir pazar haline getirecek gibi görünüyor. Arama motorları alanındaki üstünlüğünü kendi çıkarları için kullandığını düşündüğü Amerikalı internet devi Google’a karşı bir soruşturma başlatan Avrupa Komisyonu, şimdi de gözünü WhatsApp gibi popüler mesajlaşma servislerine dikti.

whatsapp

Avrupa’daki telekomünikasyon kurallarını önümüzdeki yıl revize etmeye hazırlanan Avrupa Komisyonu‘nun getireceği yeniliklerin başta WhatsApp olmak üzere mesajlaşma servislerini de etkilemesi bekleniyor. Reuters’ın haberine göre Avrupa’da daha homojen bir telekomünikasyon ekosistemi oluşturmak isteyen komisyon, Avrupalı telekomünikasyon firmaları tarafından bir süredir talep edilen yeni yaptırımları önümüzdeki yıl uygulamaya sokacak. Bu yeni yaptırımlar WhatsApp ve Skype gibi alternatif iletişim araçlarının da bilindik telekomünikasyon araçlarıyla aynı kurallara tabi tutulmasını sağlayacak.

Fransa Google’ın Algoritmasını Açıklamasını İstiyor