LG Yapılmayan Ödemeler Yüzünden Apple’ın Peşine Düştü

Apple Watch Ultra

Sürpriz bir kararla iptal edilen Apple Watch Ultra’da kullanılacak microLED ekranları üreten LG, Apple’ın bu projedeki zararını karşılamasını istiyor.

Son birkaç yıldır Apple cephesinden gelen söylentilerden biri de şirketin microLED ekranlı bir Apple Watch Ultra modeli çıkaracağıydı. Yıllar içinde defalarca gündeme gelen bu akıllı saatin bu sıralar piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak mart ayında gelen bilgiler, Apple’ın bu projeyi rafa kaldırdığını ve microLED siparişlerini de iptal ettiğini ortaya çıkardı.

Amerikalı teknoloji devinin bu projeden vazgeçmesi sadece kendisini etkilemedi. Bu projede birlikte çalıştığı parça üreticilerinin de planlarını alt üst etti. Şirketin yeni akıllı saati üzerinde çalışan bu şirketlerden biri de LG’ydi. Güney Koreli teknoloji devi, Watch Ultra’da kullanılacak microLED ekranları üretmekle görevlendirilmişti. Ancak bu proje iptal edilince LG ödeme alamadı. Bu durumdan zarar gören şirket, şimdi zararının karşılanması için Apple’ın peşine düştü.

 

apple watch ultra

 

Sonradan iptal edilen bu proje üzerinde uzunca bir süre çalışan LG, bu proje için milyonlarca dolar harcadığını, ama proje iptal edilince bu yatırımın boşa gittiğini söylüyor. Bu yüzden Amerikalı teknoloji devinin bu zararı karşılamasını istiyor. LG’nin tam olarak ne kadar istediği netlik kazanmamış olsa da talep ettikleri rakamın 60-70 milyon dolar bandında olduğu konuşuluyor.

Eğer Amerikalı teknoloji devi böyle bir ödemeyi kabul ederse, bu muhtemelen doğrudan bir ödeme şeklinde gerçekleşmeyecektir. Güney Kore basınında yer alan bilgilere göre, şirket bu isteği kabul etmesi halinde LG’den yeni alacağı OLED ekranlar için daha fazla ödeme yapacak. Böylece aradaki fark da kapatılmış olacak. Bu sırada Amerikalı teknoloji devi de hiçbir zaman resmi olarak duyurmadığı Watch Ultra projesini iptal ettiğini kabul etmek zorunda kalmayacak.

Arcane 2. Sezon Bölümleri İnternete Sızdırıldı