TikTok en yeni özelliğini tanıttı!

TikTok avatar özelliği

TikTok, kullanıcıların videolarında yer alacak animasyonlu avatarlar oluşturmasına ve özelleştirmesine olanak tanıyacak. İşte detaylar.

Resmi olarak TikTok Avatarları olarak adlandırılan özellik, Snapchat’in Bitmoji’sine veya Apple’ın Memoji karakterlerine çok benziyor. Kullanıcılar avatarlarının görünümünü, kıyafetlerini ve piercing ve saç dokusu gibi diğer özelliklerini değiştirerek görünümünü özelleştirebilirler. Uygulama, ince ayar yapılabilen hazır şablonlara sahip olacak veya tamamen benzersiz bir avatar oluşturmak için sıfırdan başlayabilirsiniz. Avatar oluşturulduktan sonra, TikTokers, farklı ses efektleri veya animasyonlu “tepkiler” ekleme yeteneği ile karakteri videolarında kullanabilir. Ve Apple’ın Memoji’sine benzer şekilde, kullanıcılar avatarlarının kendi yüz ifadelerini ve hareketlerini yansıttığı videolar kaydedebilir.

TikTok en yeni özelliğini tanıttı!

Şirket şimdiye kadar varlığını doğrulamamış olsa da TikTok Avatarları ilk olarak Şubat ayında görüldü. Şirket, kullanıcılarının animasyonlu temsillerini deneyen ilk şirket değil, ancak yine de en büyük platformlardan biri olarak bu özelliğe sahip olması gerekirdi. Özellikle uygulamanın potansiyel bir metaverse bağlantısına sahip olup olmayacağını anlamak açısından özelliğin kullanıma sunulma ihtimali mevcut. Şirket şimdilik herhangi bir metaverse planı hakkında yorum yapmadı, ancak uygulama, “Avatarları daha fazla bünyemize dahil etmenin yollarını keşfetmeye devam etmeyi” planlıyoruz ifadelerini paylaştı. Sosyal medya platfotmları arasında şu anda ciddi bir rekabet söz konusu. Öyle ki her bir platform birbirini taklit eden özellikler üzerinde çalışıyor. Şu anda Instagram da fazlasıyla yeni özellik sunuyor.

iOS 16, güvenlik düzeltmelerini otomatik olarak yükleyecek