TikTok, yeni bir içeriği nedeniyle dava ile karşı karşıya

TikTok ortadan kaldırılma

TikTok ve ana şirket ByteDance, uygulamada gördüğü bir “meydan okumay”a teşebbüs ettiği iddia edilen 10 yaşındaki bir çocuğun ölümünden sonra ihmalle suçlandı. İşte detaylar.

Yanlış ölüm davasına göre, Nylah Anderson 7 Aralık’ta Pennsylvania’daki yatak odasında baygın bulundu. Hastaneye kaldırıldı ancak beş gün sonra çocuk yoğun bakımda öldü. Nylah’ın annesi Tawainna, kızının, insanları nefeslerini tutmaya veya bayılana kadar kendilerini boğulmaya teşvik eden “karartma meydan okumasını” denediğini iddia etti. NBC News’e göre dava, Nylah’ın For You sayfasında “şirketin algoritmasının bir sonucu olarak” meydan okuma hakkında bir video izlediğini söyledi. “TikTok sanıklarının algoritması, meydan okuma etkinliğinin  bilerek tasarlanmış olduğunu iddia ediyor. Davaya göre challenge muhtemelen 10 yaşındaki Nylah Anderson’ın ilgisini çekecek şekilde tasarlanmış ve bu da çocuğun ölümüne sebep olmuş.

TikTok, yeni bir içeriği nedeniyle dava ile karşı karşıya

Tawainna düzenlediği basın toplantısında, “Bu şirketi sorumlu tutmak istiyorum” dedi. “Bu tehlikeli zorlukların sona ermesinin, diğer ailelerin her gün yaşadığımız kalp kırıklığını yaşamamasının zamanı geldi.” Bir şirket sözcüsü şirkete yaptığı açıklamada, “İnsanların TikTok dışındaki kaynaklardan öğrendiği anlaşılan bu rahatsız edici ‘meydan okuma’ platformumuzdan çok önce geliyor ve hiçbir zaman bir TikTok trendi olmadı” dedi.  taziyelerimizi iletiyoruz.” Diğer birkaç çocuğun ölümü de, meydan okumaya bağlandı. Nisan 2021’de Colorado’lu 12 yaşındaki Joshua Haileyesus, 19 gün boyunca yaşam desteğine bağlı kaldıktan sonra öldü. Ailesi, meydan okumaya teşebbüs ettiğini iddia etti. Geçen yıl İtalya, meydan okumayı üstlendiği iddia edilen bir kızın ölümünden sonra yaşlarını doğrulayamayan kullanıcılar için şirketi geçici olarak engelledi.

Foxconn telefon sektörünün gidişatı konusunda endişeli