TikTok Clear Mode ile gündemde

TikTok herkesin beta araçlarıyla AR efektleri oluşturmasına izin verecek

Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok yıllardır beklenen bir özellik üzerinde çalışıyor.

TikTok Clear Mode ile gündemde. Sosyal medya dünyasında son zamanlarda çok büyük bir rekabetten bahsetmek mümkün. Bir tarafta neredeyse sosyal medya kavramının ilk ete kemiğe büründüğü adres olan Facebook, ünlülerle sıradan insanları bir araya getiren Twitter, paylaşım çılgınlığı alışkanlığı kazandıran Instagram gibi uygulamalar varken, diğer tarafta ise özellikle Z kuşağı diye tabir edilen yaş grubunun ilk odağı konumundaki TikTok, video izleme sitesinden sosyal medya platformluğuna terfi eden YouTube, çizgisini hiç bozmayan yapısıyla Pinterest gibi isimler yer alıyor.

TikTok Clear Mode

İşte rekabetin gerçekten böylesine çetin olduğu bir ortamda, neredeyse her gün bir platformdan güncelleme ya da yeni özellik haberi almamız son derece doğal olsa gerek. Bugünkü yeni özellik bilgisi ise son verilere göre aktif kullanıcı sayısı 1 milyar kişiye doğru giden TikTok’tan geldi.

TikTok Clear Mode

TikTok Clear Mode ile gündemde

Çinli sosyal medya platformu, test etmeye başladığı yeni özelliği sayesinde kullanıcılarının daha rahat ve temiz bir video izleme deneyimi yaşamalarını amaçlıyor. Buna göre videolara getirilen “Clear Mode” seçeneği sayesinde, artık TikTok kullanıcıları ekranda ne paylaş tuşu, ne yorum sayısı, ne video açıklaması, kısaca hiçbir şey görmeyecek.

TikTok Clear Mode

Bu sayede TikTok kullanıcıları sadece videonun kendisine odaklanılabilecekken ayrıca can sıkan detaylardan ve videonun bir kısmını adeta felce uğratan gereksiz butonlardan da kurtulmuş olacaklar. Ne diyelim, darısı Instagram’da bulunan keşfet videolarının başına.

Galaxy Z Fold 4 tüm detaylarıyla görüldü