TikTok artık Facebook’tan da popüler

TikTok altı yeni müzikal filtre ekliyor! İşte detaylar

Sosyal medya denildiğinde pek çok kişinin aklına ilk olarak Facebook gelebilir. Lakin artık TikTok Facebook’tan da popüler bir hal aldı. İşte detaylar.

Sosyal medya kavramının ağırlıklı olarak Facebook ile başladığını söylemek sanırım çok da büyük bir yanlış olmayacaktır. Facebook ilk duyulduğunda insanların eski okul arkadaşlarını bulmaya yönelik bir mecra olarak ünlenmişti.

Fakat sonrasında Facebook çok farklı bir konuma yükseldi. Bir dönem aşırı popüler olan Facebook, günümüzde ise uygulamalara giriş yapmak için kullanılan bir kimlik kartından öte bir şey değil.

Özellikle Z nesli Facebook’u neredeyse hiç kullanmıyor. Hatta son raporlar da bunu doğrular nitelikte.

TikTok artık Facebook’tan da popüler

Mobil uygulamalar tarafında da Facebook gözden düşmüş durumda. Kısa bir süre öncesine kadar en çok indirilen sosyal medya uygulaması olan Facebook bu unvanını TikTok’a kaptırdı.

Çıktığı ilk dönemde ülkemiz de dahil pek çok bölgede alay konusu olan TikTok’un bu kadar kısa süre içerisinde nasıl bu denli popüler olduğu ise ayrı bir merak konusu.

Yine de bazı analizler TikTok kullanıcılarının çok büyük bir çoğunluğunun sadece izleyici olduğunu gözler önüne seriyor. Yani TikTok uygulamasını indirenlerin önemli bir bölümü bu uygulamayı sadece yapılan paylaşımları izlemek için indiriyorlar. Paylaşımda bulunanlar ise genel olarak 20 yaş altı kullanıcılar. En azından istatistikler öyle diyor.

Apple çocuk istismarı taraması özelliği birden fazla ülkeye yayılıyor