Galaxy Fold3 Türkiye’de başarılı olabilecek mi?

samsung galaxy fold işlemci

Samsung yeni nesil katlanabilir ekranlı cihazlarını tanıttı. Peki 23 bin TL’lik fiyatı ile Galaxy Fold3 Türkiye’de başarılı olabilecek mi? İşte bu sorunun yanıtı.

Akıllı telefon pazarındaki etkin isimlerden biri olan Samsung uzun bir süredir yeni nesil katlanabilir ekranlı modelleri üzerinde çalışıyordu. Nitekim bu modeller kısa bir süre önce düzenlenen etkinlikte tanıtıldı.

Malum söz konusu katlanabilir ekranlı modeller olduğunda Samsung’un yerini kimse tutamayacaktır. Çünkü OLED ekran pazarının hakim ismi Samsung. Bu açıdan bakıldığında katlanabilir ekranlı telefonlar tarafında en ucuz seçeneklerin de Samsung tarafından sunulacağını varsayabiliriz.

Peki gerçekten de Samsung bizlere en ucuz seçenekleri sunuyor mu? Dilerseniz şimdi bu konuyu masaya yatıralım.

23 bin TL’lik Galaxy Fold3 Türkiye’de başarılı olabilecek mi?

Galaxy Fold3 ülkemizde 23 bin TL gibi bir fiyattan satışa sunulacak. Muhtemelen bu fiyat birkaç aya da 20 bin TL seviyelerine düşecektir.

Peki bu telefon, mevcut fiyatla gerçekten başarılı olabilir mi? Hemen belirtelim. Dürüst olmak gerekirse mevcut şartlarda bir telefon için 23 bin TL vereceklerin sayısı hayli kısıtlı. Dolayısıyla Samsung’un bu fiyat kalibresiyle, günümüz Türkiye’sinde çok fazla Fold modeli satması imkansız.

Öte yandan burada Samsung’un fiyatı yüksek tuttuğunu söylemek haksızlık olur. Çünkü mevcut kurlar ve vergiler göz önüne alındığında Fold’un fiyatının 30 bin TL’ye yaklaşması bile normal olurdu.

Disney, Black Widow davası çözüme ulaşıyor