Apple çocuk istismarı taraması özelliği birden fazla ülkeye yayılıyor

Apple çocuk istismarı taraması özelliği birden fazla ülkeye yayılıyor

Apple, geçtiğimiz günlerde çocuk istismarıyla baş etmek için iPhone cihazlarda iCloud’u tarayacağını duyurmuştu. Gizlilik endişeleri sebebiyle çoğu kişi tarafından tepkiyle karşılanan özellik şimdi birden fazla ülkeye yayılıyor. İşte detaylar.

Apple’ın iCloudları tarama uygulaması günlerdir tartışmalara konu oluyor. Özellik sadece ABD ile sınırlı kalacaktı ancak görünüşe göre bu durum değişiyor. Reuters’in Cuma öğleden sonra yayınladığı bir rapora göre, teknoloji şirketi, önerilen sistemini yalnızca “birden fazla ülkede” görüntüleri aramak için kullanacağını açıkladı. WhatsApp gibi şirketler ve kullanıcı gizliliği savunucuları özelliği eleştirmeye devam ediyor. iPhone cihazların taranması kolayca casus yazılımlar tarafından ele geçirilebilir. Apple, bu hafta bir çok medya konuşmasında konuyla ilgili endişeleri yatıştırmaya çalıştı. Şirket, programın hala geliştirme aşamasında olduğunu ve endişelerin doğal olduğunu belirtti.

Apple çocuk istismarı taraması özelliği birden fazla ülkeye yayılıyor

Apple’ın savunmasına göre özellik sadece belirlenmiş görüntüleri tarayacak. Şirket her ne kadar özelliğin güvenli olduğunu savunsa da bu tarz bir izleme yazılımı ilk kez yapılıyor. Apple’ın kullanıcı gizliliği konusunda ne kadar duyarlı olduğu düşünüldüğünde özellik bazı analistler tarafından “şaşırtıcı” olarak tanımlandı. Endişelerin bir diğer sebebi de, hükümetlerin Apple’ın kullanıcılarının özel, siyasi, dini veya kişisel bilgileri için cihazlarını incelemesini talep edebilmesi. Yeni özellik sayesinde kullanıcıların özel hayatlarını kontrol etmek ve müdahele etmek hiç olmadığı kadar kolaylaşacak. Görünüşe göre söz konusu özellik uzun bir süre daha tartışmalara konu olacak.

Instagram, sizi takip etmeyen kişilerin DM’lerini sınırlamanıza izin verecek