Koyun güden robot dünyanın ilgisini çekti

koyun güden robot

Google’ın sattığı robot geliştiren teknoloji firması Boston Dynamics, sosyal medyada sürekli gündem olan robot köpeklerine şimdi yeni bir görev verdi: Koyun gütmek.

Şirketin yayınladığı tanıtım videosunda koyun güden robot, sosyal medyada yine gündem oldu.

Koyun güden robot, çapa yapan syborg, alışın bunlara…

Daha önce geliştiricilerin robotları tekmelemesi, itmesi, düşürmeye çalışması veya açtıkları kapıları kapatarak önlerine engel koyması gibi videolarla gündeme gelen robotlar artık koyun güdecek.

Boston Dynamics’in yayınladığı video, robot köpeklerin aslında yeni nesil çiftliklerde ihtiyaç duyulan pek çok işi üstlenebileceğini anlatmaya çalışan bir demonstrasyon.

Video, robotun meyvelerin, sebzelerin olgunluğunu, gelişimini gözleyebileceğini, koyunları yönlendirebileceğini gösteriyor. Ayrıca, bölgenin haritasını çıkarabileceğini veya çiftlik arazisinde dolaşarak olağan dışı durumları sürekli kontrol edebileceğini de vurguluyor.

Robot teknolojileri geliştikçe, her alanda olduğu gibi, çiftliklerde de insan gücünün yerini robotların alması şaşırtıcı olmayacak. Birer robot olan otonom araçlar şimdiden taksi şoförlerinin yerini almaya başlamışken, kasiyersiz marketler gibi teknolojiler de hızla gelişmeye devam ediyor.

koyun güden robot

Boston Dynamics, Covid-19 salgını nedeniyle robotlarından bazılarını, enfeksiyon hastalarına triyaj uygulaması için eğitmişti. Bu sayede, robotlar hastadan gerekli doku ve tükürük örneklerini alarak, test yapmaları için doktorlara ulaştırıyordu.

YouTube yatak vakti için uyarı yapacak

Ayrıac ABD’de bazı polis departmanları şimdiden bu robotları test etmeye başladı. Güvenlik birimleri, robotların şehrin sokaklarında 24 saat devriye gezerek, sorumluluk bölgesini sürekli kontrol etmesini istiyor.

Bu şirketten iş çıkmaz diyerek Boston Dynamics’i satan Google, yakında pişman olur mu, göreceğiz.