THY uçağı az daha helikopterle çarpışıyordu!

THY uçak

Her ne kadar Hava Yolları diğer ulaşım araçlarına göre çok daha güvenli görülse bile, yine de THY uçağı bugün pek iyi bir gün geçirmedi. Gazeteci İsmail Küçükkaya tarafından aktarıldığına göre uçak az daha kaza yapacaktı. İşte haberimizin detayları.

Bodrum’dan kalkış yapacak ve İstanbul’a gidecek olan Türk Hava Yolları’na ait bir uçak tam pistten ayrılacağı sırada karşısına helikopter çıktı. Bu helikopter de piste iniş yapmak üzereydi. Kaptan pilot durumu fark eder etmez hemen ani bir fren yaparak uçağı durdurdu.

THY uçağı kıl payı kurtuldu

Türk Hava Yolları’nın TK2517 sefer sayılı TC-JHP kuyruk tescilli Boeing 737-8F2 model uçağı, birçok yolcu barındırıyordu. Kule kendisine kalkış izni vermesine rağmen piste helikopter geldiğini gören kaptan, hiç panik yapmadı.

Uçağın Kaptan pilotu eğer panik davranıp yanlış bir karar alsaydı şu an belki de bir uçak kazası konuşuyor olacaktık. Sosyal medya üzerinden gelen yorumlara bakıldığında yolcuların büyük bir panik yaşadığı görülüyor. Uçak sadece dakikalarla kaza yapmaktan kurtuldu.

Hava Yolları her ne kadar çok güvenli görülse bile bazen teknik ekibin hatalı davranışları kazaya neden olabiliyor. Türk Hava Yolları bugüne kadar ismi çok fazla kazalarla anılmayan bir kuruluş. Bunda deneyimli ekibin rolü olduğu düşünülüyor. Peki sizce Hava Yollarında kaza riskini azaltmak için ne tür önlemler alınabilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Gökten iPhone yağıyor! ABD’de bir Türk’ün telefonu metrelerce aşağı uçtu, diğeri ise uçaktan düştü!