Gökten iPhone yağıyor! ABD’de bir Türk’ün telefonu metrelerce aşağı uçtu, diğeri ise uçaktan düştü!

iphone7plus

Geçtiğimiz hafta birbirinden farklı iki olayda iPhone’lar gökyüzünden aşağı uçtular! Birisi uçaktan aşağı düşerken, diğeri bir lunaparkta bir Türk’ün elinden kaydı. Yüzlerce metre aşağı düşen telefonların ikisi de çalışmasını sürdürdü.

Hayat kısa, iPhone’lar uçuyor!

Apple’ın telefonları sağlam bir düşme testinden geçti! Geçtiğimiz hafta birbirinden bağımsız iki olayda iki ayrı iPhone yüzlerce metre aşağı düşüp çalışmaya devam etti. ABD’de gerçekleşen olaylardan bir tanesi Cansel Yıldırım’ın başına geldi.

Yıldırım, Orlando’nun en büyük lunaparklarından birinde ön kamerasıyla kayıt yapıyordu. Bu esnada telefon elinden kaydı ve 7 Plus, yaklaşık 270 metreden aşağıya düştü. Hemen aşağıdaki videodan da görebileceğiniz şekilde telefon, kayda devam etti. Cihazın çalışmaya devam ettiği kaydedilirken, düşme esnasında herhangi bir koruma kılıfı bulunmadığı belirtildi.

Honor Note 10 canlı canlı gözüktü

Diğer olay ise Ohio’da vuku buldu. Gezi amaçlı yapılan bir planör uçuşunda, elini dışarı çıkarıp çekim yapmaya çalışan bir kişi, telefonunu 600 metreden daha yüksekten aşağıya düşürdü. Bu kişi daha sonra telefonunun peşine düştü. iPhone’umu bul özelliğini kullanarak önce konumu tespit etti, daha sonra yakınlara giderek cihazın hoparlöründen faydalandı. Ve inanılmaz şekilde telefonuna kavuşmuştu! Johnson elbette olayın ardından yaşadığı şoku aktardı.

İşte Cansel Yıldırım’ın telefonu düşürme anı.