Twitter, Threads yüzünden Meta’ya dava açabilir

Meta algoritması ile mercek altında

Meta’nın yeni sosyal ağı Threads’in müthiş bir çıkış yapması Twitter’ı paniğe sevk etti. Twitter, Meta’ya dava açmaya hazırlanıyor.

Facebook ve Instagram’ın sahibi olarak halihazırda sosyal medya pazarını domine eden Meta, dün de Twitter’a rakip olacak yeni sosyal ağı Threads’i kullanıcılarla buluşturdu. Instagram kullanıcılarının tek tıkla geçebildiği ve anında Instagram’da takip ettiği herkesi takip edebildiği bu yeni sosyal ağ, tek kelimeyle muhteşem bir başlangıç yaptı. Daha ilk günden 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads’te bir günden 90 milyondan fazla paylaşım yapıldı. Meta’nın yeni sosyal ağının bu muhteşem başlangıcı, Twitter için ciddi bir tehlikenin kapıda olduğunu gösterdi. Twitter da bunun farkında olsa gerek ki Meta’ya karşı hamleler yapmaya başladı.

Görünen o ki Twitter’ın en büyük hamlesi, kendi fikrini çaldığı gerekçesiyle Meta’ya dava açmak olacak. Hatta Elon Musk’ın şirketinin şimdiden bu davanın ön hazırlıklarına başladığı belirtiliyor.

Threads

Twitter, Meta’nın sadece kendi fikirlerini çalmakla kalmayıp, eski Twitter çalışanlarını işe alarak bunu bir adım daha öteye taşıdığını öne sürüyor. Meta gerçekten de Threads’i geliştirmek için eski Twitter çalışanlarının da içinde yer aldığı bir ekip kurdu. Ancak Twitter için işleri karıştıran bir şey var ki o da bu kişilerin büyük bölümünün aslında Elon Musk’ın şirketten kovduğu kişiler olması. Hatırlarsanız Musk Twitter’ı aldıktan sonra çok sayıda Twitter çalışanını işten çıkarmıştı. Bu noktada Meta devreye girdi bu kişilerin önemli bir bölümünü bünyesine kattı. Bu hamle Meta’nın Twitter benzeri bir platform kurmasını çok daha kolaylaştırdı.

Twitter, Meta’nın bu çalışanları işe alarak Twitter’ın meslek sırlarını ve fikirlerini çaldığını iddia ediyor. Bu sebeple Meta’yı dava açmakla tehdit ediyor. Buradan hareketle Twitter’ın Meta’ya bir uyarı mektubu gönderdiği ve Twitter’a ait ticari sırları kendi çıkarları için kullanmayı bir an önce bırakmalarını istediği belirtiliyor. Elbette Meta bu uyarıyı pek dikkate almayacaktır. Bu durumda da iki şirket arasında bir dava kaçınılmaz görünüyor. Ancak Twitter’ın bu davayı kazanma ihtimali oldukça düşük olarak değerlendiriliyor.

iQOO Neo 7 Pro resmen tanıtıldı