iQOO Neo 7 Pro resmen tanıtıldı

iQOO Neo 7 Pro

Merakla beklenen iQOO Neo 7 Pro resmen tanıtıldı. Telefon Snapdragon 8+ Gen 1 yonga seti ve 120 W hızlı şarj özelliğiyle geliyor.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markası olan iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. iQOO Neo 7 serisini bu yılın başında piyasaya sürdükten sonra mayıs ayında da Neo 8 serisini kullanıcılarla buluşturan şirket, Neo 7 serisine geri döndü ve bu hafta da iQOO Neo 7 Pro’yu resmen tanıttı. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündemimizi meşgul eden telefonun resmen tanıtılmasıyla birlikte, telefon hakkında merak edilen tüm detaylar da netlik kazandı.

iQOO Neo 7 Racing ile neredeyse aynı özelliklere sahip olan iQOO Neo 7 Pro (zaten telefon aslında Racing modelinin global pazara uyarlanmış versiyonu), daha önce de söylendiği gibi Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alıyor. Telefonun en dikkat çekici özelliklerinden biri ise batarya tarafında karşımıza çıkıyor. Çünkü iQOO’nun yeni telefonu 120 W hızlı şarj özelliğiyle geliyor. Bu şarj hızı amiral gemisi modellerde sıkça karşılaştığımız bir özelliğe dönüşmüş olsa da Neo 7 Pro’nun fiyat aralığı için standardın üstünde olduğunu söyleyebiliriz.

iQOO Neo 7 Pro 1

iQOO Neo 7 Pro, 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Full HD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz, maksimum parlaklığı ise 1300 nit. Telefonun 120 W hızlı şarj özelliğine sahip bataryasının kapasitesi 5000 mAh. Bu bataryanın 0’dan 50’ye sadece sekiz dakikada çıkabileceği söyleniyor. Telefonda bir iQOO telefonundaki en büyük soğutma sistemi yer alıyor ki bu da hızlı şarj sırasında telefonun ısınma sorunu yaşamasını önlüyor. En azından iQOO’nun iddiası bu yönde.

iQOO Neo 7 Racing ile Neo 7 Pro arasındaki tek kayda değer fark yazılım tarafında karşımıza çıkıyor. Çünkü yeni tanıtılan Pro modeli Android 13 tabanlı Funtouch 13 işletim sistemini kullanıyor.

vivo, Neo 7 Pro’nun tanıtımı sırasında telefonun oyuna yönelik özelliklerine vurgu yaptı. Özellikle telefonun çift çipten güç alma özelliği ön plana çıkarıldı. Oyunlara özel bir çipi olan telefon, bu sayede FPS’leri yukarı çekebiliyor. Hatta 90 fps ile sınırlandırılmış uygulamalarda bile kare hızının 120 fps’ye çekilebileceği söyleniyor.

Samsung’un 50 megapiksellik lensini üçlü arka kamerasının ana lensi olarak kullanan iQOO Neo 7 Pro’da bu ana lense 8 megapiksellik geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Selfie kamerası ise 16 megapiksel.

Tesla satışları rekor kırıyor