Thodex mağdurları paralarını geri alabilecekler mi?

Bu 3 altcoin kripto

Türkiye 4 gündür Thodex vurgununu konuşuyor. Peki hakkında kırmızı bülten çıkarılan Thodex CEO’su yakalanacak mı? Thodex mağdurları paralarını geri alabilecekler mi? İşte detaylar.

Aslında herşey 4 gün önceki Dogecoin işlemleriyle başladı. Thodex beklenmedik şekilde Dogecoin işlemlerini askıya alıp teknik bir altyapı sorunu olduğunu açıkladı. Sonrasında ise yerli kripto para borsası tüm işlemleri 6 saatliğine askıya aldığını duyurdu. Nitekim bu duyurunun ardından da borsa bir daha işleme açılmadı.

Sonradan öğrendik ki Thodex’in CEO’su çoktan yurt dışına kaçmış. Hem de Thodex’e yatırım yapan insanların kripto varlıklarıyla birlikte. Peki bu aşamadan sonra ne olacak? Malum CEO’nun hakkında kırmızı bülten de çıkarılmış durumda.

Thodex mağdurları paralarını geri alabilecekler mi?

Uzmanlara göre eğer çalınan miktar gerçekten de 2 milyar dolar ise Thodex’in CEO’sunu yakalamak hayli zor olacaktır. Malum hala kaç sene önce kaçan Tosuncuk bile yakalanamadı. Nitekim aynı sürecin Thodex vurgununda da gerçekleşmesi söz konusu.

Tabi ki bu sefer, hem mağdurlar, hem de hükümet daha atik davrandı. Daha ilk saatlerde Thodex’in bir vurgun peşinde olduğu anlaşıldı. Kısa sürede CEO’nun nereye kaçtığı tespit edildi.

Dolayısıyla Çiftlik Bank vakası ile karşılaştırdığımızda, Thodex’in mağdurlarının şansı biraz daha yüksek görünüyor. Eğer Thodex’in CEO’su kısa sürede yakalanırsa, beraberinde götürdüğü kripto varlıklar da sahiplerine geri iade edilebilir. Hepsi olmasa bile mağdurların zararının bir kısmı karşılanabilir.

Thodex CEO’su için kırmızı bülten çıkarıldı