Thodex yeni bir Çiftlik Bank vakası mı?

Türkiye yeni bir Çiftlik Bank vakasıyla daha sarsılıyor. Yerli kripto borsalarından biri olan Thodex acaba ikinci Çiftlik Bank vakası mı yaşanacak sorularını da beraberinde getirdi.

Birkaç gün önce Thodex kullanıcıları Dogecoin alım satım işlemlerinin askıya alınmasından şikayetçi olmuşlardı. Yerli borsadan yapılan açıklamada sorunun teknik bir problemden kaynaklandığı ve yakında çözüleceği belirtildi. Fakat sorun çözülmedi.

Aynı günün akşamında Thodex’in sitesi bakıma alındı. En azından bakıma alındığına dair bir yazı paylaşıldı. Bu yazıda bakımın 6 saat süreceği ve bu süre boyunca site üzerinden işlem yapılamayacağı bildirildi.

Sizlerin de tahmin edebileceği üzere 6 saatin sonunda site açılmadı. Bu sefer de kullanıcıların karşısına sitenin 4 – 5 gün içerisinde açılacağına dair bir bilgi mesajı geldi.

Thodex yeni bir Çiftlik Bank vakası mı?

Polis eşliğinde Thodex’in ofisini basan kullanıcılar kimseyi bulamadılar ve ofis çalışanlarının evden çalıştığı dile getirildi.

Geçtiğimiz gün ise Thodex’in sahibinin Türkiye’yi terk ederek Tayland’a kaçtığı iddia edildi. Tabi ki bu sadece bir iddia. Çünkü söylentiler arasında Arnavutluk’a gittiğine dair iddialar da mevcut.

İddialara göre kullanıcıların 2 milyar dolara yakın parasının alındığı dile getiriliyor. Thodex ilk açıldığında 1 adet Porsche Panamera 4, 50 adet Sony Playstation 4, 100 adet Apple Watch, 30 adet iPhone 11, 50 adet MacBook Air ve 30 adet Samsung S10 dağıtmıştı. Görünen o ki Thodex’in kurucusu dağıttığı hediyelerin parasını fazlasıyla geri aldı.

Thodex CEO’su veda mektubu yayınladı