The Witcher Unreal Engine 5 için müjdeli haber!

The Witcher Unreal Engine 5 için müjdeli haber!

CD Projekt Red kısa süre önce, The Witcher serisindeki birden fazla giriş de dahil olmak üzere mevcut bir dizi projeyi duyurdu. İşte tüm detaylar.

Duyurulan mevcut projelerden biri “Canis Majoris” kod adına sahipti. Şimdi bunun harici bir stüdyo tarafından Unreal Engine 5‘te geliştirilen “tam teşekküllü” bir Witcher oyunu olduğu doğrulandı. Şimd ise, CDPR projeye daha fazla ışık tuttu. Görünüşe göre Canis Majoris aslında serideki ilk oyunun yeniden çevrimi olarak gelecek.

The Witcher Unreal Engine 5 için müjdeli haber!

Polonyalı stüdyo Fool’s Theory, popüler oyunu CDPR’nin gözetiminde yeniden geliştiriyor. Geliştirmenin henüz ilk aşamalarında, bu nedenle oyun muhtemelen en az birkaç yıl daha gelemeyecek. CDPR, proje hakkında daha detaylı konuşmaya başlamasının biraz zaman alacağını söylüyor. Ancak, Fool’s Theory’nin The Witcher Remake’i CDPR’nin serideki diğer oyunlar için kullandığı aynı araç setini kullanarak sıfırdan yeniden inşa ettiğini doğruladı. Fool’s Theory ekibi, Assassins of Kings ve Wild Hunt üzerinde çalışan geliştiricileri içeriyor.

CDPR için her şeyin başladığı yere geri dönmek çok mantıklı. Oyun ilk olarak 2007’de çıktı ve oldukça iyi karşılansa da, muhtemelen The Witcher 3’e kadar franchise çok daha yüksek bir popülerlik seviyesine ulaşmadı. Seriye sonradan giren oyuncuların Geralt of Rivia’nın önceki maceralarını merak edeceklerini hayal etmek zor değil. Dahası, The Witcher sadece PC ve Mac için piyasaya sürüldü. Bir ara PS3 ve Xbox 360 sürümleri duyurulsa da bir türlü sonuca ulaşamadı.

Mark Zuckerberg’e Meta yatırımcılarından uyarı geldi