Tablet Pazarı Uzun Süre Sonra Yükselişe Geçti

tablet pazarı

Son dört çeyrektir üst üste düşüş yaşayan tablet pazarı nihayet yükselişe geçti. Tablet pazarında ilk sırayı ise yine Apple aldı.

Tablet pazarı son dönemde işler pek de iyi gitmiyordu. Üst üste dört çeyrekte satışların bir önceki yılın altında kalması, bu pazarda küçülmenin kapıda olduğunu düşündürdü. Neyse ki bu kötü gidişat sonunda tersine döndü. Pazar araştırma şirketi Canalys’in son raporu, tablet pazarının son çeyrekte yeniden yükselişe geçtiğini gösteriyor. 2024’ün ilk çeyreğindeki satışlar bir önceki yılın aynı döneminden yüzde 1 daha fazlaydı.

Normalde yüzde 1’lik bir artış kayda değer görülmez belki ama dört çeyrek üst üste düşüş yaşayan bu pazarın yeniden yukarı doğru tırmanması dikkat çekti. Öte yandan analistler bu yükselişin önümüzdeki çeyrekte de devam edeceğine inanıyor. Hatta sonraki çeyreklerde daha kayda değer artışların yaşanabileceği düşünülüyor.

canalys

Küresel ekonominin son çeyrekte biraz daha iyiye gitmesiyle birlikte kullanıcıların daha fazla harcama yapmaya başlamasının bu artışta etkili olduğu düşünülüyor. Sonraki çeyreklerde satışların daha da artacağının düşünülmesinin başlıca sebebi ise yeni gelecek tabletler. Bildiğiniz gibi Apple OLED ekranlı iPadler çıkarmaya hazırlanıyor. Öte yandan gelişmekte olan pazarlarda ise 5G destekli tabletlerin çıkışının satışları arttıracağı düşünülüyor.

Son çeyrekte en çok tablet satan şirket Apple oldu. iPadler sayesinde bu pazarda lider konumda olan Apple’ın pazar payı yüzde 35.6. Onu yüzde 20.2’lik pazar payıyla Samsung takip ediyor. Üçüncü sırada ise Huawei yer alıyor.

iPhone Satışlarında Yüzde 10 Düşüş Yaşandı