The Rings of Power dizisi izlenme rekoru kırdı

The Lord of the Rings The Rings of Power

Bu hafta ilk iki bölümü yayınlanan Yüzüklerin Efendisi dizisi The Rings of Power, Amazon Prime Video’da izlenme rekoru kırdı.

Uzun süredir heyecanla beklediğimiz Yüzüklerin Efendisi dizisi The Lord of the Rings: The Rings of Power, bu hafta izleyici ile buluştu. Amazon Prime Video tarafından hazırlanan ve yayınlanan dizinin ilk iki bölümü cuma gecesi yayınlandı. Yayınlandıktan sonra da uzun süre sosyal medyanın gündeminden düşmedi. Bir yandan diziyi beğenenler heyecanını sosyal medyada paylaşırken, bir yandan diziyi beğenmeyenler Amazon’u ve dizinin yaratıcılarını sert şekilde eleştirdi. Özellikle sosyal medyada bu eleştiriler ön plana çıktığı için diziye dair negatif bir atmosfer yaratılmış olsa da aslında The Rings of Power, Amazon’un yüzünü güldürdü. Çünkü dizi Amazon Prime Video için yeni bir izlenme rekoruna imza attı.

Amazon, dizinin ilk bölümünün yayınlandıktan sonraki 24 saat içinde dünya genelinde 25 milyon izlenmeye ulaşarak bugüne kadar Amazon Prime Video’da en çok izlenen ilk bölüm haline geldiğini açıkladı. Sırf ilk sezonu için 465 milyon dolar ayrılan The Rings of Power, gördüğü yoğun ilgiyle bu yatırımın karşılığını verecek gibi duruyor. Ancak kesin bir kanıya varmadan önceki sonraki bölümlerin de bu performansı sürdürüp sürdüremeyeceğini görmemiz gerekiyor elbette. Yine de dizinin Amazon için iyi bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz.

the rings of power 2

Yüzüklerin Efendisi film üçlemesinde anlatılan olayların asırlarca öncesinde, Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçen The Lord of the Rings: The Rings of Power, Karanlık Lord Sauron’un güç kazanmaya başladığı ilk dönemde geçiyor. Elfleri ve insanları kandırarak Güç Yüzüklerini yaptıran Sauron, Orta Dünya’da yaşayan tüm halkları tehdit eden ölümcül bir güç haline geliyor.

Tüm zamanların en pahalı dizisi olan The Lord of the Rings: The Rings of Power’da Galadriel ve Elrond gibi tanıdık karakterlerin genç halleri de yer alıyor.

NASA, SpaceX’e milyarlarca dolar ödemeye devam ediyor