The Lord of the Rings: Gollum bu tarihte geliyor!

123 54

The Lord of the Rings Gollum, Yüzüklerin Efendisi fanları tarafından merakla bekleniyordu. 2019’da açıklanan oyun birkaç kere ertelendi. Sonunda Gollum’un macerası için çıkış tarihi belli oldu.

Daedalic Entertainment tarafından geliştirilen The Lord of the Rings Gollum, 2019 Mart ayında açıklanmıştı ve 2021’de çıkması bekleniyordu. Fakat Nacon’la yapılan anlaşma sonrası oyun 2022’ye ertelendi. LOTR: Gollum’un resmi Twitter sayfasında, oyunun hedeflenen çıkış tarihi 1 Eylül 2022 olarak duyuruldu. Nintendo Switch sürümünün de 30 Kasım 2022’de piyasaya sürüleceği belirtildi. Fakat Temmuz ayında geliştiriciler birkaç aylık daha zamana ihtiyaçları olduğunu açıklayarak, oyunu 2023’e erteledi. Son açıklamadan bu yana LOTR: Gollum’un ne zaman çıkacağı belirsizdi, sonunda yeni çıkış tarihi belli oldu.

Eğer herhangi bir terslik veya son dakika değişikliği olmazsa, The Lord of the Rings: Gollum, 25 Mayıs’ta PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S platformarında çıkacak. Nintendo Switch versiyonunun ise ne zaman çıkacağı belli değil.

The Lord of the Rings Gollum

LOTR: Gollum’un hikayesine gelecek olursak, yapım Gollum’un Yüzük Kardeşliği’nin ilk bölümlerinde perde arkasında neler yaşadığını anlatıyor. Güç Yüzüğü’nü, Bilbo Baggins’e kaptıran Gollum, Dumanlı Dağlar’dan ayrılıp, Büyük Korku Ormanı’na tehlikeli bir yolculuk yapmaya karar veriyor. Oyuncular da Gollum’u kontrol ederek, bu yolculukta neler olduğunu görecekler.

Yapımda gizlilik unsurları ön planda tutuluyor. Oyuncular Gollum’un yeteneklerini kullanarak tehlikelerden uzak durmaya çalışacak, ancak bu pek kolay olmayacak. Daedalic’in açıklamasına göre yapay zeka oyuncuları zorlayacak. Bununla birlikte oynanışta Gollum’un gerçek kişiliği Smeagol da etkili olacak. Önemli kararlar söz konusu olduğunda Gollum mu yoksa Smeagol’un mu baskın olması gerektiği oyuncuya bırakılıyor. The Lord of the Rings Gollum’da Tolkien’in kitaplarından tanıdık karakterler, mekanlar ve birkaç yeni yüz olacak.

Tüm iPhone 15 modellerinde Dynamic Island standart olacak