BYD nVidia çipleri için harekete geçti

Türkiye'nin elektrikli araç projelerine

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticisi BYD, yapay zeka ve bilgi işlem konusunda öncü olan Nvidia ile genişletilmiş bir iş birliğini duyurdu.

BYD nVidia çipleri için harekete geçti. Elektrikli araçların önde gelen üreticisi BYD, yapay zeka ve bilgi işlem alanında öncü olan Nvidia ile genişletilmiş bir iş birliği duyurdu. İki şirketin ortaklığı, BYD’nin yakında çıkacak olan Dynasty ve Ocean serisi elektrikli otomobillerinin çeşitli modellerinde Nvidia’nın gelişmiş merkezi bilgi işlem platformunun kullanımını içerecek. Bu ortak girişim, piyasaya güvenli, akıllı ve yazılım tanımlı araçlar getirmeyi amaçlıyor.

Rivian elektrikli otomobil

Nvidia’nın Otomotiv Başkan Yardımcısı Rishi Dhall, BYD ile devam eden iş birliğine ve merkezi bilgi işlem platformuna olan sektör güvenine dikkat çekerek, geleceğe yönelik bir çözüm olarak bu platformu vurguladı. İki şirket de gelecekte arabaların sayısız gömülü denetleyicilerden yüksek performanslı merkezi bilgisayarlara geçeceğine ve aracın ömrü boyunca yazılım güncellemeleri yoluyla işlevleri sağlayıp geliştireceğine inanıyor.

Apple elektrikli otomobil

BYD nVidia çipleri için harekete geçti

Merkezi bilgi işlem platformunun hesaplama yetenekleri, farklı, gerçek zamanlı sensör işleme için önemlidir. Bu, otomobil üreticilerine, aracın tüm ömrü boyunca yeni yazılım destekli hizmetler geliştirmeleri için gerekli kaynakları sağlar. Geçen yıl üretime girdiğinden bu yana, platform EV’ler, robotaksiler, servis araçları ve kamyonlar için taşımacılık endüstrisinin gittiği yapay zeka motoru haline geldi.

Renault elektrikli otomobil

Sıkı endüstri güvenlik standartlarını karşılamak için tasarlanan ölçeklenebilir hesaplama platformu, saniyede 254 trilyon işlem yapabilir. Bu güç, aynı anda AI kokpitlerini ve otomatik sürüş fonksiyonlarını çalıştırırken birçok derin sinir ağı işletmeyi sağlar, böylece en yüksek güvenlik ve güvenilirlik seviyelerini garanti eder. BYD nVidia çipleri için harekete geçti.

Redmi Note 12S yakın zamanda piyasaya sürülecek