Yeni Yüzüklerin Efendisi Oyunları İçin Hazırlıklar Başladı

the lord of the rings heroes of

Yüzüklerin Efendisi serisinin haklarını elinde bulunduran Embracer Group, yeni Yüzüklerin Efendisi oyunları için çalışmaların başladığını duyurdu.

J.R.R. Tolkien’ın efsanevi serisi Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings), bugün artık dev bir franchise’a dönüştürülmüş durumda. Sinemadan televizyona, müzik dünyasından video oyunlara pek çok farklı alanda varlık gösteren bu franchise, hızla büyümeye de devam ediyor. Tabii oyun dünyası da bundan nasibini alıyor. Bildiğiniz gibi bu yaz The Lord of the Rings: Return to Moria adlı yeni bir Yüzüklerin Efendisi oyunu oyunseverlerle buluştu. Görünen o ki bu ve benzeri oyunların sayısı yakın gelecekte daha da artacak.

Geçtiğimiz yıl Yüzüklerin Efendisi serisinin haklarını satın alan Embracer Group, bu evrende geçen yeni oyunlar çıkarmak istiyor. Bu hafta yatırımcılarla bir araya gelen Embracer Group yönetimi, geliştirecekleri yeni Yüzüklerin Efendisi oyunlarının prototiplerini çıkarmaya başladıklarını açıkladı.

Yüzüklerin Efendisi oyunu

Embracer Group halihazırda bir Yüzüklerin Efendisi oyunu üzerinde çalışıyor. Amazon Games ile işbirliği içerisinde hazırlanan bu oyunun Orta Dünya’da geçen bir MMO, yani çok kişili bir multiplayer oyunu olacağı söyleniyor. Öte yandan bu yıl bitmeden Orta Dünya’da geçen yeni bir oyun daha çıkacak. Ama Tales of the Shire adını taşıyan bu oyun nispeten ufak çaplı bir yapım olacak.

Tabii Embracer Group’un bu seriye dair planları oyunlarla da sınırlı değil. Bildiğiniz gibi Warner Bros. çatısı altında, bu evrende geçen yeni filmler de hazırlanıyor. Bunlardan ilki ise kısa süre önce duyurulan The Hunt for Gollum filmi olacak.

PlayStation Plus’a Ağustos Ayında Gelecekler-Gidecekler Açıklandı