Gollum’un özür açıklamasını ChatGPT’ye yazdırmışlar

123 1

The Lord of the Rings Gollum’un başarısızlığından sonra yapımcı Daedalic Entertainment oyunla ilgili özür dilemişti. Bu özür açıklamasının ChatGPT’ye yazdırıldığı iddia edildi.

GameTwo kısa süre önce Daedalic Entertainment’ın eski çalışanlarıyla röportajlar gerçekleştirdi. Bu kişiler The Lord of the Rings Gollum‘da neyin yanlış gittiği hakkında ilk defa konuştu. Şunu da arada belirtelim, GameTwo tamamen Almanca içeriğe sahip. Detaylar Twitter kullanıcısı Knoebel tarafından paylaşıldı.

Gollum tartışmasız bu senenin en kötü oyunlarından biri oldu. İncelemelerden düşük puanlar aldı. MetaCritic’teki oyuncu puanı ise yerlerde sürünüyor. Daedalic, Gollum’un çıkmasından kısa süre sonra özür açıklaması yayınladı. Şirket oyunun beklentileri karşılayamamasından dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti, gelecekteki güncellemelerle oyunu iyileştirme sözü verdi. Fakat GameTwo’a konuşan eski çalışanlar özür açıklamasının ChatGPT’ye yazdırıldığını ileri sürdü. Hatta iddia edilene göre Daedalic’in özür açıklaması yayınlanmadan önce ne açıklama ne de içeriği konusunda haberi bile yokmuş. Bu işi tamamen yayıncı Nacon yapmış.

The Lord of the Rings Gollum

Gollum’un geliştirme bütçesinin de 15 milyon euro civarında olduğu ortaya çıktı. Bu bütçe 2023 yılında AAA bir oyun için oldukça düşük. Daedalic’in kıdemli geliştiricilerinden biri olan Paul Schulze, “Ekipte 15 – 20 yıllık tecrübesi olan geliştiriciler vardı. Gerçekten çok iyi ve yetenekli insanlardı. Fakat yeterli bütçe olmadığı için istediklerini yapamadılar” dedi. Gollum’un çıkışı için zaman kalmamasından dolayı bazı karakterler ve ara sahneler oyunda yer almamış. Özetle The Lord of the Rings Gollum düşük bütçenin kurbanı olmuş diyebiliriz.

The Lord of the Rings Gollum, 2019 Mart ayında açıklanmıştı ve 2021’de çıkması bekleniyordu. Fakat Nacon’la yapılan anlaşma sonrası oyun 2022’ye ertelendi. Gollum’un resmi Twitter sayfasında, oyunun hedeflenen çıkış tarihi 1 Eylül 2022 olarak duyuruldu. Nintendo Switch sürümünün de 30 Kasım 2022’de piyasaya sürüleceği belirtildi. Fakat Temmuz ayında geliştiriciler birkaç aylık daha zamana ihtiyaçları olduğunu açıklayarak, oyunu 2023’e erteledi.

Samsung Galaxy S24’lerin çıkış tarihi ortaya çıktı