The Legend of Zelda: Link’s Awakening hikaye videosu yayınlandı

maxresdefault 31

Önümüzdeki günlerde Nintendo Switch’e özel olarak satışa sunulacak olan The Legend of Zelda: Link’s Awakening için hikaye videosu paylaşıldı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Nintendo eski oyunları hibrit konsolu Switch’e getirmeye devam ediyor. Aslında bu durum Switch için bir klasik haline dönüştü diyebiliriz. Çünkü yalnızca Nintendo değil, diğer 3. parti geliştiriciler de eski oyunlarını Switch’e taşımak için adeta yarış haline girmiş durumdalar.

Eski oyunları Switch’te sıklıkla görmemizin birkaç temel nedeni bulunuyor. Bunlardan birincisi, Switch’in günümüz konsolları PS4 ve Xbox One’a oranla hayli güçsüz olması. Bu nedenden ötürü yeni AAA kalitesindeki yapımlar Switch için yayınlanmıyor.

Nintendo az işle çok para kazanma peşinde

İkinci ve en önemli neden ise Switch’in hayli başarılı satış rakamlarına ulaşması. Bu pastadan pay almak isteyen yapımcılar da eski oyunları Switch için portlayarak gelirlerini arttırmak istiyorlar.

Nintendo ise eski oyunlarını hibrit konsoluna getirirken tamamen farklı bir amaç güdüyor. Japon konsol devi hem Switch’in kütüphanesini genişletmek istiyor, hem de az iş ile çok para kazanmak için çabalıyor.

Malum yeni bir oyun yapmak hayli zaman alıyor. Bu durumda eski oyunları, remake ya da remastered olarak tekrardan konsollara getirmek çok daha kolay geliyor. The Legend of Zelda: Link’s Awakening’in Switch’e gelmesinin temel nedeni de bu.

Hazır Zelda üzerinde bir popülerite varken The Legend of Zelda: Link’s Awakening remake’i de iyi satar diye düşünüldü. Zira oyunun fiyatı da 59.99 dolar olarak belirlenmiş. Belli ki Nintendo Switch sahiplerini soyma düşüncesinde.

Bu arada oyun için yayınlanan yeni hikaye videosuna da yukarıdan göz atabilirsiniz.

Kablosuz SNES kontrolcüsü dakikalar içerisinde tükendi