Google servislerinin olmadığı Huawei Mate 30 Türkiye’ye gelmeyebilir!

Huawei Mate 30

Google servislerini barındıramayacak olan Huawei Mate 30 için bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. Mate 30 Türkiye’de satışa sunulmayabilir.

Amerika ile Çin arasındaki ticaret savaşında en büyük kurban olarak Huawei seçilmişti. Huawei’yi kurban eden Amerika, Çinli firmanın Android lisansını bir çırpıda iptal edivermişti. P30 ailesi ile son defa Google servislerini kullanabilen Huawei, 19 Eylül’de tanıtacağı Mate 30 ailesinde maalesef ki Google’ın G’sini bile kullanamayacak.

Huawei Mate 30 için kötü haber

Play Store, Gmail, Haritalar, Drive ve Fotoğraflar gibi Google servislerinden mahrum kalacak olan Mate 30 için bugün ilginç bir iddia ortaya atıldı. Söylenen göre; Play Store olmayacağı için bu modeller belli başlı Avrupa ülkelerinde satışa sunulamayacak. Bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olduğu söyleniyor. Ancak bu iddiayı şimdilik teyit edemiyoruz.

iPhone 11 Pro batarya kapasitesi belli oldu!

Android bir telefonun Android uygulama mağazasından mahrum kalması pek iç açıcı değil. Standart bir kullanıcı uygulama indirmek için bilmediği güvenirliliği tartışılan bir mağazadan uygulama indirmek istemez. Bu yüzden kullanıcılar, Samsung, LG, Xiaomi veya Apple‘a yönelecek gibi görünüyor.

Huawei Mate 30

Kamera konusunda başarılı işlere imza atmaya başlayan Huawei, güncelleme konusunda da sıkıntı çekecek gibi görünüyor. Özellikle Google tarafından yayınlanan güvenlik güncellemeleri Huawei telefonlarına gelmeyecek.