Galaxy Note 10 Wi-Fi 6 ile fark yaratacak!

galaxy note 10 1

Dünyanın ilk Wi-Fi 6 standardını destekleyen telefon Note 10 oldu! Galaxy Note 10 Wi-Fi 6 ile bağlantı konusunda rakiplerine taş çıkaracak.

Samsung’un yeni amiral gemisi Note 10, Wi-Fi 6 ile gelmişti. Henüz daha kullanıma sunulmayan Wi-Fi 6 teknolojisi, önümüzdeki 1-2 yıla yaygınlaşacak. iPhone 11 ile Apple da Wi-Fi 6’ya destek vereceğini duyurmuştu. Ancak bugün Wi-Fi 6 sertifikasını ilk olarak Note 10 aldı. iPhone 11 modelleri ve Galaxy S10‘da da yer alan bu özellik için henüz Wi-Fi Certified 6 sertifikası verilmediğini belirtelim.

Wi-Fi 6 (802.11ax) teknolojisiyle bir önceki nesil olan Wi-Fi 5 (802.11ac) standartına göre tam 2,5 kat daha yüksek hıza ulaşılabiliyor. Wi-Fi 6 modemler sayesinde gecikmelerde yüzde 75 iyileşme olacak.

iPhone 11 Pro batarya kapasitesi belli oldu!

Ayrıca Wi-Fi 6 teknolojisi bir önceki nesle göre desteklediği cihaz kapasitesini 4 kat artırdığından, yakın gelecekte hayatın her alanında karşımıza çıkacak olan IoT cihazlarının sorunsuz çalışmasına olanak sağlayacak.

Galaxy Note 10

Kablosuz ağ üzerinden yapılan stream olayının artması ile mevcuttaki standart yetersiz kalabiliyordu. Özellikle oyun konusunda kablosuz çözüm oyuncular tarafından pek tercih edilmiyordu. Bu yüzden veri aktarımı konusunda Wi-Fi 6 ile büyük bir sıçrama yaşanacak gibi görünüyor.