The Last of Us Online İptal Edildi! Yeni İddialı Oyunlar Yolda

123 29

Naughty Dog bir süredir The Last of Us Online’ı geliştiriyordu. Tartışmalara neden olan oyunun iptal edildiği duyuruldu. İşte detaylar…

Naughty Dog, The Last of Us Online‘ın rafa kaldırıldığını belirtti. Stüdyo tüm kaynaklarını içeri aktarıp, tek oyunculu projelere odaklanmak için böyle bir karar aldığını vurguladı. Yapılan açıklama şu şekilde:

“Bunu söylemenin kolay bir yolu yok, ancak The Last of Us Online’ın geliştirilmesini durdurduk. Son derece zorlu bir karar oldu. Harika deneyim sürecek bir oyun geliştirdik, fakat oyunu yayınlamak ve sonrasında destek sunmak için kaynaklarımızı kullanmamız gerekliydi. Bu da gelecekteki tek oyunculu projelerin geliştirilmesini ciddi olarak etkileyecekti. Önümüzde iki yol vardı, yalnızca online oyunlara odaklanan bir stüdyo olacaktık ya da tek oyunculu senaryolu projelere devam edecektik. Kararımızı buna göre aldık.”

The Last of Us Online

Naughty Dog tek oyunculu yeni projeler üzerinde çalıştığını belirtti. Bu projelerin birbirinden iddialı olduğunun da altını çizdi. Ancak stüdyo başka detay vermedi. Bu noktada yine spekülasyonlar devreye giriyor. Sene başında yayınlanan bir raporda şirketin Uncharted’ın bir sonraki oyununu geliştirdiği, ayrıca Uncharted ve The Last of Us’tan farklı yeni bir seri yapmak istediği ileri sürülmüştü.

The Last of Us Online tartışmalara da neden olan bir oyun oldu. Bazı oyuncular sadece multiplayer’a ağırlık veren bir yapımın The Last of Us serisine zarar vereceğini belirtti. Diğer yandan Naughty Dog’ı destekleyenler ve oyunun çıkmasını isteyen kullanıcılar oldu.

The Last of Us Part 2 Remastered, 19 Ocak’ta PlayStation 5 için yayınlanacak. Yapımın Remastered sürümünde çeşitli görsel iyileştirmeler, daha hızlı yükleme süreleri, DualSense entegrasyonu ve başka yenilikler olacak. Oyunun PS4 sürümüne sahip olanlar 10 dolar karşılığında Remastered sürümünü satın alabilecek.

Galaxy S24 Ultra’nın Kamera Özellikleri Sızdı