Fallout 1 Amazon’da Ücretsiz Oldu

fallout

Amazon Prime üyeliğiniz varsa Fallout 1’i oyun kitaplığınıza ekleyebilirsiniz.

Amazon Prime üyeliğinin avantajlarından biri de Prime Gaming’te verilen ücretsiz oyunlar. Amazon, abonelerine düzenli şekilde bedava oyunlar veriyor. Bu seferki oyun ise kült yapımlardan biri olan Fallout 1 oldu. 1997’de piyasaya sürülen Fallout 1 çeyrek yüzyıldan fazladır bilinen ve kendinden sonra birçok oyuna ilham olmaya devam eden serinin başlangıcı oldu. Eğer Amazon Prime üyeliğiniz varsa bu klasik oyunu kitaplığınıza ekleyebilirsiniz.

Fallout serisinin geleceği ne durumda? Bilindiği üzere serinin tüm hakları Bethesda’nın elinde bulunuyor. Stüdyo The Elder Scrolls 6’yı (TES6) geliştirmeye devam ediyor. Todd Howard daha önce IGN’e yaptığı açıklamada Fallout 5’in TES6’dan sonra çıkacağını söylemişti. İddia edilenlere göre Fallout 5 üzerinde ufak bir ekip çalışıyor. Fakat ortaya bir şeyler çıkması için daha uzun zamana ihtiyaç var. TES6’nın çıkmasına da neredeyse 5 yıl var.

fallout 1

Bir süre önce Obsidian Entertainment’ın kurucu ortaklarından biri olan Chris Avellone’un Elder Scrolls ve Fallout hakkında yaptığı açıklamalar yeniden gündeme geldi. Obsidian‘ın yaptığı tek Fallout oyunu 2010’da çıkan New Vegas oldu. Yapım oldukça beğenildi ve hatta klasikler arasına bile girdi. Bazı oyuncular ve eleştirmenler New Vegas’ı, ilk iki oyundan sonra yapılmış en başarılı Fallout oyunu görüyor. Ancak Obsidian’ın başarısına rağmen bir daha şirketten başka Fallout oyunu göremedik. Nuke_lea isimli Twitter/X kullanıcısı, Chris Avellone’un açıklamalarını yeniden paylaşarak Bethesda ve Obisidian arasında neler olduğunu ortaya koydu.

Chris Avellone, Obisidian’da çalıştığı dönemde Bethesda’ya başka Fallout ve Elder Scrolls oyunu yapmak için teklifler götürdüğünü, fakat Bethesda’nın bunu kabul etmediğini belirtti. Avellone’un açıklaması da şu şekilde: “New Vegas, Fallout 3 ve 4 arasındaki boşluğu dolduruyordu. Böyle spin-off oyunları Elder Scrolls serisi için de geliştirmek istedik. Bethesda, Elder Scrolls projeleri yapmamızı istemedi. Tekliflerimizi kabul etmedi.”

İddia: Sony PS Vita 2’yi Geliştiriyor