Tether davası kripto para yatırımcılarının yüzünü güldürdü

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Kripto paralarla işlem yapmayı kolaylaştıran ancak büyük bir kabusa dönüşen Tether davası kripto para yatırımcılarını mutlu etti. Peki ABD mahkemelerinde nasıl bir karar verildi.

Tether davası kripto para konusunda çok önemli görülüyordu. Şu sıralar zaten neredeyse tüm kripto paralar bir şekilde mahkemelik oluyor. Mesela Ripple yine mahkeme ile uğraşmak zorunda kalan kripto paralar içerisinde yer alıyordu. Ancak Tether ile alakalı yaşanan gelişmeler büyük bir değişim yaratabilirdi.

Bilmeyenler için kısaca özetleyelim. Tether isimli kripto para birimi tam olarak 1 dolar ile eşit görülüyor. Hiçbir zaman bu rakamı aşamayacak veya bu rakamın altına düşmeyecek olması ise ona olan güveni arttırıyor. Her ne kadar yatırımcı bu konuda güven duysa bile yine de ABD mahkemeleri durumdan hiç hoşnut değildi.

Tether ile ilgili dava olumlu sonuçlandı

Bu kripto para ile alakalı devam eden mahkeme süreci son derece olumlu sonuçlandı. Bitfinex kripto para platformunun Tether ile alakalı yalan söylediği ifade edilmişti. Yani bu kripto para birimi aslında 1 dolar ile eşit değildi. Hatta herhangi bir banka ile bağlantısı bile yoktu.

Tether davası kripto para
Şimdi ise yapılan çalışmalar sonucunda ABD Başsavcılığı’nın bu kripto para biriminin kurucuları ile anlaşabileceği ortaya çıktı. Büyük gün geldi ve mahkemede gerekli savunmalar yapıldı. Sonuç olarak Bitfinex platformu Tether üzerinden 18,5 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti.

Türkiye’den Bitcoin (BTC) nasıl alınır?

Bu cezanın ödenmesinden hemen sonra artık Tether ile ilgili herhangi bir sorun kalmadı. Yani bu kripto para birimi tamamen özgür diyebiliriz. Fakat son dönemlerde ABD mahkemeleri tarafından açılan davalar birçok kripto paranın başını belaya soktu.